DAF CF combi-kolkenzuiger voor P.C. van der Wiel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF CF combi-kolkenzuiger voor P.C. van der Wiel

P.C. van der Wiel uit Beinsdorp bezit sinds enige weken een rechtsgestuurde Euro 6 DAF CF 370 FA 4×2 combi-kolkenzuiger. Piet Dubbeld, algemeen directeur van Truckland Noord-Holland, overhandigde de sleutels van de vrachtwagen aan Brenda en Marc van der Wiel. De opbouw van het voertuig werd geadviseerd, geleverd en gemonteerd door Van de Pol voertuigtechniek uit Tiel.

v.l.n.r. Jan van Keulen (DAF Nederland), Gerrit  & Willeke van de Pol ( Van de Pol Voertuigtechniek), Brenda & Marc van der Wiel (P.C. van der Wiel), Frits Mijer (Verkoper Reinigingsvoertuigen) & Piet Dubbeld (Algemeen Directeur Truckland Noord-Holland B.V.)
v.l.n.r. Jan van Keulen (DAF Nederland), Gerrit & Willeke van de Pol ( Van de Pol Voertuigtechniek), Brenda & Marc van der Wiel (P.C. van der Wiel), Frits Mijer (Verkoper Reinigingsvoertuigen) & Piet Dubbeld (Algemeen Directeur Truckland Noord-Holland B.V.)

Vanuit het eigen MVO-beleid en om te kunnen voldoen aan de steeds strengere milieueisen bij opdrachtgevers en in aanbestedingen, koos Van der Wiel voor dit maatwerkvoertuig. “Net als bij eerdere trucks zijn wij uitgegaan van een DAF chassis en dit keer uitgekomen op een rechtsgestuurde CF 370 FA 4×2 met dagcabine en zestraps Allison automaat. De motor is voorzien van een motorstop na stationair draaien en voldoet aan de Euro 6 eisen. Voor is een 9 tons as gemonteerd en de enkele dubbellucht achteras is goed voor 13 ton. De motor PTO verzorgt de aandrijving van de opbouw. Verder is de wagen voorzien van: LED flitsers, zwaailampen, de nodige werklampen, een Orlaco camerasysteem en een pijlbord op de achterzijde voor het veilig werken aan de weg. De door Van de Pol geleverde opbouw heeft een inhoud van 6,5 kuub voor slib en 2.500 liter water voor het reinigen van kolken, riolen en gemalen. Daarbij werken wij met een SIHI SL 2700 m3 vacuümpomp en een hogedrukpomp met een capaciteit van 70 liter per minuut bij 200 bar. De kolkenzuigarm is hydraulisch zwenkbaar en 1,5 meter uitschuifbaar. Achterop hangt een rioolhaspel voor een halfduimsslang met een lengte van 120 meter. Naast het normale gebruik als kolkenzuiger is dit voertuig ook prima inzetbaar om er bijvoorbeeld pompgemalen mee schoon te maken. Zijn compacte afmetingen maken het voertuig ook erg wendbaar en zeer geschikt voor het werk in de vaak smalle straten in stedelijke gebieden”, aldus directeur Marc van der Wiel.

Truckland van der Wiel RAI 2015  (1-2) (Large)

Het sinds 1969 bestaande familiebedrijf P.C. van der Wiel telt 60 werknemers, heeft een breed palet eigen machines, waaronder grasmaaiers, onkruidborstelmachines, winterdienstvoertuigen, bedrijfswagens met open laadbak, dichte bussen, oprijwagens, veegmachines, vacuümwagens, hogedrukwagens en kolkenzuigers in verschillende afmetingen. Het bedrijf werkt zowel voor gemeenten, particulieren en bedrijven waaronder de horeca en wegenbouw. P.C. van der Wiel B.V. heeft KIWA Certificering ISO 9001, BRL K10014 en VCA/VGM Checklist Aannemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer