Ga naar hoofdinhoud

DAF gaat vrijdag weer staken

De leden van FNV Metaal en CNV Vakmensen gaan 8 januari 24 uur staken bij DAF in Eindhoven en VDL Nedcar in Born.

DAF productieDe leden van FNV Metaal en CNV Vakmensen gaan 8 januari 24 uur staken bij DAF in Eindhoven en VDL Nedcar in Born. FNV-bestuurder Petra Bolster: “Naar de werknemers wordt niet geluisterd. Zij verdienen in dit nieuwe jaar meer zeggenschap over hun werktijden, een hoger loon en goede ontziemaatregelingen tot hun pensioen.” Ook in het nieuwe jaar gaan de stakingen verder, totdat er een goede cao voor de werknemers is afgesloten.

Loes Bezemer-Videler, bestuurder bij CNV Vakmensen: “Met de acties van duizenden metaalwerknemers hebben we al bereikt dat de werkgevers hun eindbod van tafel hebben gehaald. Dat is winst. Maar daarmee zijn we er nog niet. We willen een nieuwe cao voor de metalektro, met afspraken over loon, scholing en meer zeggenschap over werktijden.”

De stakingen bij DAF en VDL Nedcar maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. Deze week is ook gestaakt rond Rotterdam en in Groningen bij Sapa. Sinds mei vorig jaar zijn al meer dan 36.000 stakingsdagen geteld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer