DAF gelooft in verbrandingsmotor voor waterstof • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF gelooft in verbrandingsmotor voor waterstof

DAF Trucks denkt dat waterstof een oplossing kan zijn als brandstof voor het lange-afstandstransport van de toekomst. Maar dan wel met een verbrandingsmotor, zegt directeur productontwikkeling in een interview met de Volkskrant en het ND. “Schrijf de verbrandingsmotor niet af.

Waterstof is volgens Borsboom op de lange termijn een alternatief voor diesel . “De brandstofcel heeft onze warme belangstelling. Die technologie is echter zwaar. Distributie van waterstof is een probleem, net als koeling van de aandrijving. Daarom kijken we naar gebruik van waterstof in een verbrandingsmotor. Door waterstof te verbranden, zoals je nu diesel verbrandt, worden veel problemen opgelost. De warmtehuishouding van de verbrandingsmotor is al op orde, als de waterstof een beetje vervuild is, is dat niet erg, en op de lange afstand is de efficiency van een verbrandingsmotor vergelijkbaar met een brandstofcel. En vergeet niet: in Europa is veel kennis over verbrandingsmotoren. Het onderhoud is geen probleem en deze motoren zijn enorm betrouwbaar. Daar willen we groot op inzetten.”

Borsboom hoopt van harte dat de verbrandingsmotor nog een toekomst heeft, ondanks dat diverse EU-lidstaten er vanaf willen. “Laten we dat alsjeblieft niet doen. Verbrandingsmotoren op waterstof zijn heel aantrekkelijk en duurzaam voor de lange afstand.”

Lees hier het complete interview met Borsboom in het ND.

Eén reactie op “DAF gelooft in verbrandingsmotor voor waterstof

  • Jan

    Bij verbranding van waterstof met lucht komt NOx vrij omdat lucht nu eenmaal voor 78% uit Stikstof bestaat en dat is een slechte zaak. Ook is het rendement van de verbranding van waterstof bedroevend slecht ten opzichte van een brandstofcel. Niet doen dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer