DAF hervat productie voorzichtig • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF hervat productie voorzichtig

Komende maandag, 20 april, hervat DAF Trucks de productie van vrachtwagens, cabines en assen in de fabrieken in Eindhoven en Westerlo. Dat gaat echter voorzichtig en op een laag tempo, om te zien of de productie goed plaats kan vinden binnen de richtlijnen van het RIVM.

Dat bevestigt een woordvoerder van DAF Trucks aan TTM.nl. “DAF hervat de productie, maar wel gecontroleerd en met één ploeg. De productielijnen zullen op een laag tempo draaien, zowel in Eindhoven als Westerlo. Het is uitproberen wat wel en wat niet kan, hygiëne en de gezondheid en veiligheid van medewerkers staat daarbij voorop”, aldus de woordvoerder.

Een voorbeeld van de herziene werkwijze is die bij het inrichten van cabines, waar vaak meerdere werknemers tegelijk aan werken. Daar komt ‘social distancing’ in het geding en dat was een van de redenen waarom meerdere truckfabrikanten hun productie stopten. “Bij de cabinevervaardiging valt te denken aan een tijdelijk schot tussen medewerkers, om afstand en het voorkomen van fysiek contact te garanderen. We willen met de herstart van de productie op een laag tempo vooral leren inzien wat er mogelijk is en waar we onze werkwijzen moeten aanpassen om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer