DAF komt ook met LF Silent • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF komt ook met LF Silent

DAF Trucks scoort goed met de Silent-versies van de CF en de XF. Op de BedrijfsautoRAI werd aangekondigd dat er ook een Silent-versie van de LF aan komt.

Een trouw bezoeker van TTM.nl is het vast opgevallen dat er de afgelopen tijd wel heel veel Silent-versies van de CF en zelfs de XF worden afgeleverd. Niet verwonderlijk, want de overheid verschaft subsidie op deze stille trucks, die minder dan 72 d(bA) aan geluid produceren.

TTM2015_0708_18_19_dossier_stadsdistributieDAF_CF_Silentfoto3Er komt nu dan ook een LF Silent. Het gaat om een 7,5 tons bakwagen, voorzien van de 4,5 liter Paccar PX-5 motor van 150 of 184 pk en gekoppeld aan een 6 gangs AS Tronic bak. De motor heeft een software-pakket dat ervoor zorgt dat vermogen en koppel als het mogelijk is gelimiteerd en gecontroleerd op de weg worden gebracht. Tevens schakelt de bak bij lagere toeren. Van de LF Silent is momenteel nog geen officiële foto beschikbaar.

DAF kondigde ook aan in de eerste helft van 2016 een online DAF fleetmanagementsysteem te introduceren. Het combineert de realtime data van truck, chauffeur en de locatie en geeft die door aan de thuisbasis. Ook dit systeem moet passen onder de slogan ‘DAF Transport Efficiency’ die de Eindhovense fabrikant graag hanteert. Het fleetmanagementsysteem, vooralsnog ‘DAF Connected Truck’ gedoopt, moet de operationele kosten voor de transportondernemer verlagen. Het systeem zou volgens DAF ook in te zetten zijn bij een vloot waar andere merken in aanwezig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer