Ga naar hoofdinhoud

DAF LF krijgt nieuwe aandrijflijnen

DAF Trucks introduceert een geheel nieuwe serie aandrijflijnen voor haar LF distributietrucks. De nieuwe Paccar PX-5 en PX-7 motoren zorgen in combinatie met de nieuwe automatische 8-traps PowerLine transmissies voor een tot 7 procent lager brandstofverbruik in vergelijking met de voorgangers.

De 4,5 liter 4-cilinder Paccar PX-5-motor en de 6,7 liter 6-cilinder Paccar PX-7-motor zijn volledig opnieuw ontworpen: van het ultrasterke Compacted Graphite Iron (CGI) motorblok, tot de gietijzeren cilinderkop, de wrijvingsarme zuigers, de compressoren en de waste-gate turbo.

Volledige reeks motorvermogens

De nieuwe Paccar PX-motoren voor de DAF LF serie zijn leverbaar in 7 motorvermogens. Daardoor is voor elke klant de ideale versie beschikbaar.

De 4,5 liter Paccar PX-5-motor levert 124 kW (170 pk) tot 153 kW (210 pk). De 6,7 liter Paccar PX-7-motor is goed voor 167 kW (230 pk) tot 227 kW (310 pk). De motoren geven hun maximale koppel af bij nog lagere toerentallen dan hun voorganger. Dat maakt down-speeding mogelijk, wat zorgt voor een nog lager  brandstofverbruik.              

PowerLine automatische transmissies

Onderdeel van de nieuwe DAF LF aandrijflijn is de nieuwe 8-traps, volautomatische PowerLine transmissie. Die zorgt voor optimale bakverhoudingen met een ideale spreiding van de versnellingen. Powershifting gaat zonder koppelonderbreking en garandeert een soepel schakelgedrag én een snelle gasrespons. Dat vertaalt zich in een uitstekend comfort en geweldige rijeigenschappen. Bovendien maakt de nieuwe transmissie urge-to-move mogelijk, waardoor bij manoeuvreren maximaal controle over de snelheid kan worden gehouden door simpelweg het rempedaal te doseren.

De LF blijft beschikbaar met handgeschakelde transmissies met 6 of 9 versnellingen. Voor speciale toepassingen zoals afvalinzameling en brandbestrijding blijven de volautomatische Allison-versnellingsbakken leverbaar.

Laag verbruik

De nieuwe Paccar PX-5- en PX-7-motoren en PowerLine transmissies zorgen – in combinatie met geoptimaliseerde achterasoverbrengingen – voor een brandstofbesparing van tot 7 procent, afhankelijk van de toepassing.

Eén reactie op “DAF LF krijgt nieuwe aandrijflijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer