Ga naar hoofdinhoud

DAF LF rijdt als IJsExpress

Vier LF bakwagens voor het dagelijks transport van superieur ijs zijn onlangs afgeleverd aan Els Groeneveld, Organ’icer bij IJsexpress in Barendrecht, door Hans Wijnmaalen, Account Manager Sales bij Truckland Zuid-Holland.

IJsexpressOp de twee DAF LF 150 FA met verlengde cabine voor meer opbergruimte en uitgevoerd met de PACCAR PX-5 motor, heeft Truckland Zuid-Holland, dankzij het opbouwvriendelijke chassis, de koelmotor met de bestaande vriesunits perfect op het chassis weten te plaatsen. Op de twee DAF LF 180 FA met de PACCAR PX-7 motor, is een dichte opbouw voor rolcontainers en displays geplaatst. De vier nieuwe bakwagens zijn uitgevoerd met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak.

“Wij werken niet vanuit één verkooppunt, maar met zeven routeverkopers gestationeerd in Nederland en Vlaams België, die verantwoordelijk zijn voor een vast rayon”, zegt Els Groeneveld. “Niet alleen zorgen zij voor het continu bevoorraden van de verkooppunten met het beste ijs, door één keer in de drie weken de verkooppunten te bezoeken, maar zij adviseren ook voor een optimale presentatie, zorgen voor een perfecte plaatsing van promotiemateriaal en geven advies betreffende een correcte vulling van de vriezer. Wij kunnen stellen dat onze routeverkopers zorgen dat de verkooppunten de optimale omzet uit hun ijsassortiment kunnen halen. De magazijnen voor de op/overslag van de ijsmerken zijn in Barendrecht waar ook de organisatie (totaal 25 medewerkers) van de onderneming is gevestigd. Vanuit dit punt worden dagelijks de routeverkopers aangestuurd en gaan de opvallende wagens van IJsexpress op weg.”

Dat een goede logistieke organisatie positief opvalt is duidelijk geworden doordat IJsexpress de totale afhandeling van de prijzen is gaan verzorgen voor onder andere de Postcode Loterij. Dit geldt niet alleen voor het transport van artikelen, maar ook het volgen en het continu bevoorraden van de afhaalpunten is hierbij van groot belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer