DAF ziet licht aan einde tunnel chipstekort • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF ziet licht aan einde tunnel chipstekort

DAF Trucks is gematigd positief over het einde van het tekort aan chips. “Rond de zomer wordt het allemaal weer wat beter voor ons”, zei directeur productontwikkeling Ron Borsboom vrijdag in de Nationale Autoshow op BNR.

Borsboom ging in de Nationale Autoshow uitgebreid in op het ontwikkelingsproces van de nieuwe DAF’s XF en XG. Hij legde onder meer uit hoe de luchtweerstand van de nieuwe truck met maar liefst 20 procent is verminderd en dat DAF op zoek naar aerodynamische optimalisatie zelfs op bezoek ging bij Formule 1-teams, om te sparren over de juiste airflow. Er is zelfs een onderdeel op de nieuwe DAF dat uit de racerij komt: de luchtstroomopeningen bij de wielkasten, afkomstig uit de DTM toerwagenracerij.

DAF Trucks wil aan het einde van dit jaar starten met de productie van de nieuwe truckrange, maar afgelopen week bleek dat DAF ernstig geplaagd wordt door een tekort aan chips en dat er zelfs duizenden trucks voorlopig niet uitgeleverd worden maar staan geparkeerd bij De Rooy in Son. Borsboom geeft toe dat chipstekort DAF parten speelt, maar hij ziet ook licht aan het einde van de tunnel. “In de meest nijpende gevallen hebben we redelijk zicht op wanneer de stromen weer op gang komen. Rond de zomer wordt het allemaal weer wat beter voor ons.”

Luister hier de aflevering van de BNR Nationale Autoshow, met het item met Ron Borsboom vanaf 23 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer