Ga naar hoofdinhoud

DAF ziet transportvraag afnemen en pelt flexibele schil af

DAF Trucks verlaagt de productie van haar trucks, na een recordjaar in 2018. In Q1 was er naar zware trucks echter al 6 procent minder vraag en dus heeft DAF voor de tweede keer in korte tijd besloten de productie te verlagen. Vanaf 13 mei maakt DAF 225 voertuigen per dag. Dat heeft gevolgen voor het personeelsbestand.

In Eindhoven gaat DAF 197 trucks per dag maken, in het Britse Leyland 28 eenheden per dag. “De top is eraf qua transportvraag”, vertelde marketing manager Arno Scheffer vorige week al aan TTM.nl. DAF produceert zoals bekend op klantenorder en dan heeft een teruglopende markt ontegenzeggelijk gevolgen voor de productie en dus ook voor de mensen die daar werken. DAF weet dat en stelt bewust personeel aan op uitzendbasis. 350 van deze uitzendkrachten verliezen hun baan; 200 in Eindhoven en 150 in het Belgische Westerlo, waar cabines en assen worden gemaakt.

In de VS is de vraag naar producten van Paccar onveranderd groot en dat betekent dat de motorenproductie van DAF in Eindhoven wel op volle toeren blijft draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer