Ga naar hoofdinhoud

Eerste Euro 6 DAF XF trekkers voor Koops Transport Almere

Gebaseerd op goede ervaringen met het truckmerk in het verleden, koos Koops Transport in Almere bij aanschaf van de eerste Euro 6 trekkers weer voor DAF. Truckland Almere leverde onlangs twee DAF XF 440 4×2 trekkers met SpaceCab, AS-Tronic, luxe stoelen plus bedden en een RVS-kist voor het ladingzekeringsmateriaal.

Truckland Koops (13) (Large)

Alvorens tot aankoop over te gaan vergeleek het, inmiddels 99 jaar bestaande, transportbedrijf diverse truckmerken. Na weging van factoren als: prijs/kwaliteit, chauffeursruimte, comfort, uitrusting en brandstofverbruik werd de keuze gemaakt voor de eerste Euro 6 DAF XF440 4×2 SpaceCab trekkers. “Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar onze vervoersactiviteiten nemen wij de eerste Euro 6 trekkers in gebruik. Daar aan voorafgaand vergeleken wij meerdere merken en kwamen weer op DAF uit. Het merk waar wij al tientallen jaren succesvol mee werken”, legt directeur Susan Koops uit. “Daarbij hechten wij grote waarde aan de service onderweg van DAF. Andere merken hebben ook een dergelijke serviceorganisatie, maar kunnen volgens ons niet tippen aan ITS van DAF”, voegt wagenparkbeheerder Ton Veldhuijzen er aan toe. En vervolgt: “Daarbij blijven wij met deze aanschaf de lange relatie met ons huismerk trouw. DAF levert hier al decennia trucks en markeert nu de ingebruikname van de eerste Euro 6 modellen.”

Koops Transport staat als familiebedrijf aan de vooravond van haar eeuwfeest en groeide in die periode uit van één enkel paard en wagen naar een internationaal logistiek dienstverlener met 80 eigen trekkers en 120 getrokken eenheden. Deze staan verdeeld over de vestigingen in Almere en Rotterdam, waarbij de activiteiten in de wereldhavenstad zich concentreren op gespecialiseerd ADR tanktransport. Vanuit Almere coördineert en verzorgt men het algemeen transport van niet geconditioneerd stukgoed richting Duitsland, België en Frankrijk met Tautliners en kastentrailers. Waarvan een deel beschikt over jolodabanen voor het vervoer van papierrollen. Verder vervoert Koops Transport veel hangende kleding en automotive onderdelen.

Het nieuwe rijden

Truckland Koops (34) (Large)Directeur Susan Koops, onderdeel van de vierde generatie, kijkt vol vertrouwen naar het eeuwfeest in 2016. “Wij zien weer groei in onze activiteiten en staan op het punt om een van onze oudste opleggers te vervangen. Wanneer alles volgens plan verloopt zal dat eind 2016 afgerond zijn en eind 2017 verwachten wij ook onze huidige DAF Euro 5 trekkers te hebben omgezet naar Euro 6. Op die manier gaan wij als familiebedrijf helemaal met onze tijd mee en houden aandacht voor het milieu. Om daarbij onze chauffeurs mee te laten groeien, scholen wij ze in het kader van de Code 95 met een cursus “Het Nieuwe Rijden” en via Truckland krijgen de chauffeurs uitleg over de techniek en het  gebruik nieuwe Euro 6 DAF XF. Bijkomend voordeel van de nieuwe Euro 6 trekkers is natuurlijk de onbeperkte toegang tot de Maasvlakte. Een gebied waar wij steeds  vaker komen.”

Beide nieuwe voertuigen gelden als een uitbreiding op het bestaande wagenpark met 80 trekkers en 120 opleggers. Truckland verzorgt naast de levering ook het onderhoud van de bestaande en nieuwe DAF XF trekkers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer