Ga naar hoofdinhoud

Extra wielbases en cabinevarianten voor DAF XD met PX-7 motor

DAF Trucks breidt het aanbod van de door de Paccar PX 7 motor aangedreven XDuit met wielbases tot 6,9 meter en een volledig aanbod cab ines, waaronder de Sleeper Cab en Sleeper High Cab. De ‘International Truck of the Year 2023’ met 6,7 liter PX-7 motor is leverbaar als 4×2-bakwagen.

De XD wordt gekenmerkt door actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, direct en indirect zicht en chauffeurscomfort en is met de Paccar MX-11-aandrijflijn (220 kW/300 pk tot 330 kW/450 pk) goed inzetbaar als 19-tons-plus distributietruck. Voor toepassingen tot 19 ton is er de XD beschikbaar met de 6,7-liter Paccar PX-7-aandrijflijn. Deze is nog eens 600 kg lichter en levert 167 kW/230 pk tot 227 kW/310 pk.

Ruime en comfortabele cabines

Naast de reeds leverbare ruime Day Cab heeft DAF nu de Sleeper Cab en Sleeper High Cab aan het programma van de XD PX-7 toegevoegd. Beide cabines bieden de chauffeur nog meer rijcomfort en leefruimte en maken meerdaagse distributieritten mogelijk. Het 70 centimeter brede bed is voorzien van het comfortabele, dikke matras van de DAF XF.

Chauffeurspositie

Alle XD-cabines bieden een goede toegankelijkheid en verstelmogelijkheden van stoel en stuur. De rijeigenschappen en het rijgedrag profiteren van het ontwerp van de voorzijde van het chassis, cabine-ophanging en ophanging van de achteras.

Extra lange wielbases

De nieuwe, extra lange wielbases dragen verder bij aan het chauffeurscomfort. Met lengtes tot 6,9 meter zijn ze bij uitstek geschikt voor de distributie van (al dan niet geconditioneerde) volumineuze maar relatief lichte goederen naar supermarkten en winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer