Foto’s: DAF vernieuwt LF en CF; komt met XF lowdeck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: DAF vernieuwt LF en CF; komt met XF lowdeck

Vorige week presenteerde DAF een groot aantal vernieuwingen bij de LF en CF-series. Met besparingen op het verbruik tot vijf procent voor de compacte PX-5 motor. De fabriek levert nu nog meer chassisvarianten voor de LF waarmee volumes tot 74m3 in een bakwagen mogelijk zijn. Twee Silent-uitvoeringen voor de LF en CF helpen de transporteur om aan de PIEK-normen te voldoen. Ook levert de fabriek nu een nieuw ontworpen XF lowdeck trekker met een schotelhoogte van 91 centimeter. Daaromheen introduceert DAF talloze verfijningen die de ondernemer én de chauffeur helpen, het voertuig optimaal in te zetten.

DAF vat alle innovaties samen onder de noemer Transport Efficiency. Daarbij gaat het niet alleen om een steeds lager brandstofverbruik. Hoewel daar natuurlijk duidelijk de focus op ligt. Door slimmere software en minder inwendige wrijving is de PX-5 motor voor de LF weer vijf procent zuiniger. Met nieuwe aerodynamische pakketten kan nóg eens vier procent extra bespaard worden. DAF presenteerde ook de nieuwe Silentmode voor LF. Daarmee bereikt DAF een geluidsproductie van slechts 72 dB(A) ongeveer drie keer minder dan van een reguliere LF. Opvallend is dat deze voorziening nagenoeg geen trekkracht kost, wat de acceptie bij de chauffeur bevordert.

De DAF CF is nu ook als 6×2 met gestuurde naloopas bakwagen te koop met de 6,9 liter PX-7 motor. DAF ziet daar kansen in de wat zwaardere stads en regionale distributie.

Geheel nieuw is de XF trekker in lowdeck uitvoering. Deze combineert een schotelhoogte van slechts 91 centimeter met volumes tot 100m3. Met nieuwe bandenmaten en door de geometrie van de achteras opnieuw te ontwerpen, rekent DAF met dit voertuig af met de bekende nadelen als, kleine wielmaten, overstuur en verminderd rijcomfort. De 315/R45/22,5 banden zorgen ook voor meer ruimte tussen chassis en onderkant van de trailer. Met één druk op de knop kan de chauffeur de trekker 12 centimeter hoger zetten.

Lees alles over de nieuwe ontwikkelingen bij DAF in een van de komende edities van TTM.nl

 

Eén reactie op “Foto’s: DAF vernieuwt LF en CF; komt met XF lowdeck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer