Foto’s: Nieuwe DAF’s zonder spiegels verschijnen op de weg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nieuwe DAF’s zonder spiegels verschijnen op de weg

2021 moet het jaar zijn waarin DAF Trucks haar nieuwe truckrange introduceert. Alle signalen wijzen daar op nu er afgelopen weken gecamoufleerde DAF’s van Nederlandse transporteurs gespot worden. De laatste exemplaren die voor de camera’s van de spyfotografen verschenen hadden camerasystemen in plaats van zijspiegels.

In het interview dat DAF Trucks president Harry Wolters eind vorig jaar aan TTM.nl gaf, repte hij al over de nieuwe DAF’s, ‘zwartbeplaat of niet’. De zwarte beplating van eerdere prototypes heeft inmiddels plaatsgemaakt voor modellen van met nieuwe belijning, maar nog wel voorzien van camouflagebestickering. Die geeft de contouren van de nieuwe cabine echter al mooi aan. Ook is duidelijk te zien dat DAF voor de nieuwe range opteert voor camerasystemen in plaats van zijspiegels. Net als bij Mercedes-Benz eerder zien we hier ook nog frontzicht- en trottoirspiegels. De trucks op onderstaande foto’s zijn volgens onze informatie niet voorzien van de hoogste cabine. Uit de kentekens is wel te achterhalen dat ze zijn voorzien van Paccars MX-13 motor van 480 dan wel 530 pk. Volgens informatie die de ronde doet zijn de nieuwe DAF’s leverbaar met een vlakke cabinevloer en hebben de trucks een digitaal instrumentendisplay. De iets langere neus is op deze foto’s niet goed te onderscheiden.

Inmiddels is duidelijk dat de nieuwe DAF’s worden ingezet veldproeven bij transportbedrijven met vestigingen in Nederland. Eerder zagen we al Mainfreight met de nieuwe DAF-range rijden. De trucks op de nieuwste foto’s die we hier publiceren zijn niet duidelijk herkenbaar als in dienst van Nederlandse transporteurs, maar de opleggers erachter doen vermoeden dat het gaat om DLG Logistics en Dimetra.

2 reacties op “Foto’s: Nieuwe DAF’s zonder spiegels verschijnen op de weg

  • Kees

    Gezien de voorzijde voertuig-hart koppeling maat van 491 cm moet de cabine wel een “neus” of “onderkin” hebben, zel vind ik de wielbasis van 400cm opvallend…. toch 20/30 cm meer dan “normaal”

  • Met normale spiegels mooier dan die domme camera’s lijkt wel dat onderdeel zij geworden van de ster

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer