Ga naar hoofdinhoud

Fraaie DAF trucks voor PAX Bouw- en Industrieservice

Onlangs heeft PAX Bouw- en Industrieservice drie nieuwe DAF’s in gebruik genomen. Het betreft een DAF XF 510 FTT, DAF XF 460 FTS en een DAF XF 460 FAN. Uiteraard zijn de nieuwe trucks in de herkenbare bruine kleur gespoten.

PAX Groep nieuwe DAF 6

De 6×4 trekker (FTT) heeft een 510 pk sterke motor en een dubbel aangedreven as. Deze krachtige trekker wordt ingezet voor speciaal transport, hoofdzakelijk in combinatie met een dieplader. De 6×2 kraantrekker (FTS) met lift-as is uitgerust met een autolaadkraan van het type Palfinger PK63002-EH. Deze lichte en compacte kraan zorgt voor een substantiële verhoging van de hefcapaciteit en berekent de stabiliteit zo dicht als mogelijk naar de werkelijke stabiliteitssituatie, ook in krappe ruimtes. Ook de 6×2 bakwagen (FAN) is uitgerust met een autolaadkraan: de Palfinger PK50002-EH. Deze bakwagen heeft een stuurbare naloop-as en een open laadbak. Deze laadbak is specifiek naar de wensen van PAX Bouw- en Industrieservice ontwikkeld, zo is de laadbak uitgerust met verstelbare vastzet- en opbergmogelijkheden.

De aflevering van de drie trucks werd uitgevoerd door ESA Trucks in Marum. De opbouw van de kraan en laadbak werd gedaan door Rondaan Carrosserie en Wagenbouw in Berlikum en de opbouw van de FTT trekker werd door PAX zelf gedaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer