'Historisch’ nieuwe DAF’s voor Hogenboom • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Historisch’ nieuwe DAF’s voor Hogenboom

Hogenboom Transport in Roelofarendsveen heeft een rijke historie met DAF. Het bedrijf is gespecialiseerd in vervoer van sierteeltproducten en zette de eerste DAF al kort na de oorlog in. Nu prijkt de merknaam op bijna de helft van het wagenpark, onder meer door de recente aflevering van een aantal DAF’s CF 290 FA bakwagens, waarvan er twee opvallende ‘historische’ bestickering op de flanken hebben.

 DAF Trucks van de Fa. Hogenboom archiefnummer 160637

“We vieren hiermee ons jubileum in stijl”, zegt Martien Hogenboom van het gelijknamige transportbedrijf. “Op de zijkanten van de bakwagens zie je afbeeldingen van de vrachtauto’s die we door de jaren heen hebben gehad, onder meer dus de eerste DAF.”

Door de inzet van de nieuwe DAF-bakwagens, vier in totaal, en de eerder al geleverde twee CF 400 FT low deck-trekkers telt de vloot van 23 trucks van Hogenboom nu elf DAF’s. Ze worden gebruikt voor het vervoer van producten van en naar de veiling: Flora-Aalsmeer, -Naaldwijk, -Bleiswijk en -Rijnsburg.

“Ons bedrijf is in december 1925 opgericht door Cor Hogenboom. Nu staat de derde generatie aan het roer”, aldus Martien Hogenboom. “In de beginjaren transporteerden we  bloemen en groente, later nam de sierteelt een steeds belangrijkere positie in.”

Alle ritten blijven binnen Nederland, maar het is desondanks flink aanpoten voor de chauffeurs. Ze maken soms lange dagen. “Heel fijn dus dat de nieuwe DAF’s bijzonder stil zijn. De chauffeurs ervaren dat als een groot pluspunt, naast de al bekende degelijkheid van de trucks en de overzichtelijke en ruime cabines”, aldus Hogenboom. Ook het brandstofverbruik en de wendbaarheid hebben mede de keuze voor DAF bepaald, waardoor het aandeel van dit merk in de vloot snel stijgt.

DAF-dealer Blom-DSW, vestiging Zoeterwoude, heeft de bakwagens en trekkers geleverd. Ze zijn allemaal voorzien van een geautomatiseerde AS Tronic-transmissie. Veiligheidsvoorzieningen zoals adaptieve cruisecontrol, lane departure warning system (LDWS), automatisch remmen bij gevaar (AEBS) en camerasystemen assisteren de chauffeur om zijn werk goed en veilig te doen. Luchthoorns en verstralers zorgen voor een extra stoer voorkomen.

De opbouw van de bakwagens is verzorgd door Carrosseriebedrijf Zwartjes in Koudekerk a/d Rijn, zodat die optimaal kunnen worden ingezet voor het laden van de sierteeltproducten bij de kwekers en het vervoer naar de veiling. De geklimatiseerde laadruimte houdt de waar in goede conditie. Voor de chauffeurs zijn in de cabine koellades aangebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer