John Wammes is beste Nederlandse DAF-monteur • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

John Wammes is beste Nederlandse DAF-monteur

Winnaar John Wammes (L)  van dealerbedrijf Van Tilburg-Bastianen Vianen, ontving onlangs de trofee voor DAF National Technician of the Year 2015 van Jan van Keulen, algemeen directeur van DAF Nederland.

DAF National Technician of the Year 2015 NL

DAF organiseert de European Technician of the Year-competitie om het belang van professionele werkplaatstechnici te onderstrepen. Voor de competitie kunnen alle DAF-dealers uit heel Europa hun technici afvaardigen. De strijd bestaat uit twee fases. Dit jaar wordt in ieder land om de nationale titel gestreden. De winnaars hiervan nemen het volgend  jaar, tijdens de Europese finale, op tegen de andere landwinnaars. Na de landelijke voorrondes waarin monteurs uit Noorwegen, Denemarken en Nederland streden om de beste DAF-monteur in hun land te worden, volgde in de ’RAI-week’ de spannende eindstrijd.

Dinsdag 20 oktober vond bij DAF Trucks in Eindhoven de finale plaats voor de nationale titels voor Noorwegen, Denemarken en Nederland. DAF XF-, CF- en LF- voertuigen werden speciaal voor de gelegenheid voorzien van een aantal complexe storingen, die door de deelnemers binnen een tijdsbestek van 40 minuten moesten worden verholpen. Niet alleen op het zuiver technische vlak moest aan hoge eisen worden voldaan, dat gold ook voor de één-op-één-gesprekken met de klant. Zo werd niet alleen de vakkennis van de deelnemers getest, maar ook de wijze waarop zij technische uitleg aan de klant kunnen geven.

“Deze verkiezing is allereerst een erkenning van het vak van technicus”, aldus Jan van Keulen. “Moderne trucks zijn hightech voertuigen en er is brede en diepe technische kennis nodig om daaraan te kunnen werken. Daarnaast is de technicus het visitekaartje in de werkplaats van de DAF-dealer en speelt hij of zij een belangrijke rol wanneer het gaat om klanttevredenheid. Het gaat om het leveren van service en kwaliteit tot in het kleinste detail.”

Jan van Keulen, algemeen directeur van DAF Nederland en ook verantwoordelijk voor Scandinavië maakt voor Noorwegen, Denemarken en Nederland de winnaars bekend, die zich ‘DAF National Technician of the Year 2015’ mogen noemen. Dat zijn:

  • Erling Henriksen van dealerbedrijf Team Verksted Sor (Noorwegen);
  • Mike Christensen van dealerbedrijf ESA Trucks Padborg (Denemarken) en
  • John Wammes van dealerbedrijf Van Tilburg-Bastianen Vianen (Nederland).

De glunderende winnaar van Nederland, John Wammes, werd na de uitreiking van de begeerde titel omhelsd door vrouw en zoon. “Het is voor mij een geweldig succes”, zei John. “Dit jaar heb ik er alles voor opzij gezet, zelfs mijn herfstvakantie heb ik er voor afgezegd. En, om vooral maar goed beslagen ten ijs te komen, ben ik op een zondag naar de werkplaats gegaan en ben daar de hele dag aan het studeren en oefenen geweest”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer