Nieuwe DAF XD komt náást DAF CF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe DAF XD komt náást DAF CF

DAF Trucks schermt al een tijdje met de slogan ‘Start the Future’ en wil dit vanaf IAA Transportation, de vakbeurs in Hannover, ook gaan doen voor het distributietransport. Op de IAA debuteert namelijk de XD, het kleinere broertje van de awardwinning XF, XG en XG⁺. DAF meldt alvast dat de CF-serie vooralsnog beschikbaar blijft.

De Nieuwe Generatie DAF XD is gebaseerd op het platform van de ‘International Truck of the Year 2022’; de meermaals bekroonde XF, XG en XG⁺ trucks. De premium eigenschappen van deze trucks voor de lange afstand – waaronder toonaangevende aerodynamica, aandrijflijnen, zitpositie en afwerking – worden nu ook geïntroduceerd in het distributiesegment.

DE XD biedt met zijn grote voorruit en grote zijruiten met extreem lage raamlijnen het beste directe zicht in zijn segment; essentieel bij stedelijke distributie. Ook de lage cabinepositie draagt bij aan het optimale direct zicht, net als de optionele Kerb View Window – het extra raam in de deur aan de bijrijderszijde. Optimaal indirect zicht is gegarandeerd dankzij de DAF Corner View en het DAF Digital Camera System.

De nieuwe DAF XD wordt al uitgebreid getest op de Nederlandse wegen

De brandstofefficiency en de lage CO2-uitstoot worden gerealiseerd door onder meer een ongekende aerodynamica van de cabine, de nieuwe Paccar MX-11 aandrijflijn en geavanceerde rijhulpsystemen. Het DAF Connect fleet management systeem zorgt dankzij over-the-air-software-updates voor tijdbesparing. Een goede opbouwvriendelijkheid wordt gegarandeerd door de uitgebreide range PTO’s, body attachment modules en aansluitingen.

De DAF XD zal de chauffeur veel toegankelijkheid bieden tot de ruime – en tot wel bijna 10 m3 grote – cabine. Het verstelbereik van stoel en stuur garandeert volgens DAF de beste zitpositie in het segment. Het dashboard is voorzien van kristalheldere en volledig digitale displays. De volledig nieuw ontworpen voorzijde van het chassis zorgt samen met de nieuwe cabinevering en nieuwe achterasvering voor comfort en een goed rijgedrag. De geheel nieuwe XD is daardoor niet alleen een droom om in te werken en te leven, maar ook een genot om in te rijden.

De Nieuwe Generatie DAF XD komt beschikbaar náást de populaire en veelzijdige DAF CF distributietrucks. De start van de productie staat gepland voor de herfst van 2022. Vanzelfsprekend is het platform van de DAF XD volledig voorbereid om plaats te bieden aan alle type aandrijflijnen, ook alternatieve.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer