Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe DAF XF voor Benny Looze Transport

Onlangs werd een nieuwe DAF FT XF.460 Super Space Cab afgeleverd aan Benny Looze Transport uit Oldenzaal. Benny Looze Transport bestaat al sinds 1968, destijds vanuit Enschede maar inmiddels al geruime tijd vanuit Oldenzaal.

DAF Benny Looze Bakker

Benny Looze Transport is een veelzijdig familietransportbedrijf met activiteiten op het gebied van transport, distributie, op- en overslag en voorraadbeheer. Van oudsher zijn hier vooral Volvo’s en Scania’s geleverd. Bakker Bedrijfswagens kon echter Benny Looze overtuigen door de nadruk te leggen om TCO van een DAF. Mede door de inmiddels bewezen 460pk en de doorontwikkelde MX 13 motor, heeft DAF flinke stappen gemaakt. Ook zag men een toegevoegde waarde in Bakker Bedrijfswagens. Flexibel, service gericht en meedenken met de klant zijn enkele punten waardoor Benny Looze Transport heeft gekozen voor Bakker Berdrijfswagens.

De nieuwe DAF is onder meer voorzien van Predictive Cruise Control. PCC werkt op basis van GPS- technologie. Er wordt gedetailleerde wegenkaartinformatie gebruikt om te bepalen welke omstandigheden het voertuig binnenkort tegenkomt. Anticiperend op veranderingen van hellingspercentage, kan PCC de ingestelde snelheid overrulen, de schakelstrategie van de AS Tronic-versnellingsbak veranderen en EcoRoll-acties activeren, om brandstof te besparen. Bij normale transporttoepassingen zal de brandstofbesparing circa 1,5 procent bedragen. Op heuvelachtige wegen zijn besparingen tot 4 procent mogelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer