Paccar MX-11-motor nu ook voor Kenworth en Peterbilt trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Paccar MX-11-motor nu ook voor Kenworth en Peterbilt trucks

Paccar breidt haar programma motoren in Noord-Amerika uit met de MX-11-motor met een vermogen van 430 pk en een maximum koppel van 2.100 Nm. De Paccar MX-11-motor, die de MX-13-motor aanvult, zal in januari 2016 in de trucks van Kenworth en Peterbilt beschikbaar komen. 

PACCAR-MX-11-North-America-hr

Paccar introduceerde de MX-11 in 2013 met succes in Europa en heeft de afgelopen twee jaar meer dan 10.000 MX-11-motoren toegepast in de trucks van DAF. “De Paccar MX-11-motor is ontwikkeld voor optimale prestaties en brandstofefficiency, een toonaangevende betrouwbaarheid en levensduur  en een laag geluidsniveau voor de chauffeur,” zei Landon Sproull, Paccar assistant vice president.  “Met meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van dieselmotoren, behoren we tot een van de leidende producenten van dieselmotoren ter wereld.”

De 10,8 liter Paccar MX-11-motor onderscheidt zich door een combinatie van state-of-the-art vernieuwingen en beproefde technologie, waardoor gewicht bespaard wordt en de motor uitstekend geschikt is voor een veelheid aan toepassingen. De MX-11 maakt gebruik van dubbele bovenliggende nokkenassen en ‘compact graphite iron’ voor motorblok en cilinderkop, waardoor een zogeheten B10 ‘design life’ van 1,6 miljoen kilometers gerealiseerd wordt. De MX-11-motor heeft een common rail brandstofsysteem met inspuitdrukken van 2.500 bar voor een optimale verbranding en het laagst mogelijke brandstofverbruik en geluidsniveau.

 

2 reacties op “Paccar MX-11-motor nu ook voor Kenworth en Peterbilt trucks

 • Vol Gas

  Vraag me af of er ook ooit grotere motoren uit Amerika in DAF geleverd gaan worden.
  Een DAF die zich kan meten met een 16 liter Volvo of een V8…

 • nab

  Op vol gas,

  Waarvoor grotere motoren, 440 /460 is toch tegenwoordig de standaard, waarvoor die onnodige extra pk s . Men rijdt toch het meest in de file of men mag niet inhalen.
  Meer pk is dikwijls enkel voor de show of het moet voor een dieplader zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer