Ga naar hoofdinhoud

Paccar ontkent interesse VW

Paccar topman Ronald Armstrong heeft het gerucht dat Volkswagen interesse zou hebben in een overname van Paccar naar het rijk der fabelen verwezen. Armstrong deed dat bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Paccar.

DAF_PACCAR_Range_500“Er zijn zeker geen onderhandelingen met VW gaande. Wij hebben een sterk team en gaan door met ons dagelijks werk”, aldus Armstrong. Begin vorige maand sloeg de vlam in de pan in de internationale truckindustrie toen Daimler CEO Wolfgang Bernhard zich liet ontvallen dat hij van analisten had gehoord dat VW Paccar wil overnemen. Volkswagen ontkende meteen, nu doet Paccar dat ook. Waarom Bernhard het bericht de wereld in hielp blijft gissen. Als er een kern van waarheid in zit is het mogelijk dat Bernhard Volkswagen een spaak in het wiel wilde steken. Een ander gerucht is namelijk dat voormalig Daimler Trucks baas Andreas Renschler volgend jaar aan het roer zou komen bij Volkswagen.

Paccar heeft in het tweede kwartaal zowel omzet als winst zien stijgen, onder meer door gestegen verkopen van trucks in Noord-Amerika en een sterke vraag naar onderdelen.

De omzet kwam uit op 4,57 miljard dollar (circa 3,14 miljard euro), 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 9 procent tot 319,2 miljoen dollar.

Paccar handhaaft de verwachting dat vrachtwagenfabrikanten dit jaar in Europa in totaal tussen de 210.000 en 230.000 zware vrachtwagens (meer dan 16 ton) zullen verkopen. Hoeveel DAF, marktleider in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België, daarvan voor zijn rekening neemt, meldt de onderneming niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer