Ga naar hoofdinhoud

Stille DAF XF voor Lintex

Lintex Transport uit Dordrecht heeft een nieuwe DAF XF met Silent-mode in gebruik genomen.

Lintex
De nieuwe DAF XF 440 FTG Super Space Cab 6×2 trekker is uitgevoerd met de 10,8 liter PACCAR MX 11 motor en een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak. Het front, de karakteristieke grill met gegalvaniseerde stalen bumper met koplampen uitgevoerd in onbreekbaar Lexan geven de XF een imposante uitstraling. Het cabine-interieur, met automatische temperatuurregeling en airconditioning, is volledig toegespitst op de veiligheid van de chauffeur en voorzien van Adaptive Cruise Controle, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning System, Electronic Vehicle Stability Control-System en Advanced Emergency Braking System. De DAF Driver Performance Assistant ondersteunt de chauffeur bij het zo zuinig mogelijk rijden.

De XF is uitgerust met de ‘Silent-mode’, waardoor ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend de producten gelost kunnen worden in gebieden waar geluidsbeperkingen gelden. Doordat het geluidsniveau minder wordt dan 72 dB(A), is certificering als ‘QuietTRUCK’ mogelijk.

Bij Lintex Transport is de combinatie van transport/dienstverlening een van de belangrijkste pijlers van de onderneming. Leen van de Linden, directeur, stelt dan ook: “Als je een perfecte dienstverlening wilt, moet je zorgen dat het transport daar vlekkeloos bij aansluit, en de DAF XF is daarbij een uitstekende combinatie.” Hein van der Sar, Account manager bij BEST Trucks, overhandigde onlangs de nieuwe DAF XF aan Van der Linden.

Lintex heeft 45 medewerkers, 33 trekkende eenheden en 54 eigen trailers, verzorgt complete transportopdrachten door heel Europa en is gespecialiseerd in ‘one way trucking’ en regionaal transport van zeecontainers van en naar de Rotterdamse en Antwerpse havens. Lintex beschikt ook over op- en overslagcapaciteit van ruim 1500 m2 met 4 dockshelters, een zware containerheftruck en een drietal heftrucks in verschillende hefgradaties, en bieden aan de klant de mogelijkheid om een zestal reefers aan te sluiten, waardoor de containers dag en nacht op de juiste temperatuur blijven draaien. Lintex Transport is huisvervoerder van verschillende (inter)nationale expediteurs. Ook het bevoorraden van cruiseschepen behoort tot een van de specialiteiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer