‘Tatra wil banden met DAF-dealer aanhalen’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Tatra wil banden met DAF-dealer aanhalen’

De Tsjechische truckfabrikant Tatra wil zich beter profileren in Europa. Dat gaat gebeuren door nauwere banden aan te knopen met DAF-dealers. Het aantal van 12 verkoop- en servicevestigingen in Europa, waarvan ook twee in Nederland, wordt dit jaar uitgebreid naar 30. Dat zegt commissaris Ron Bonsen in het Financieel Dagblad.

DAF Ron Bonsen - Director Marketing & SalesBonsen, tot vorig jaar directeur marketing & sales bij DAF Trucks, is commissaris bij Tatra. Hij vindt de samenwerking tussen DAF en Tatra ‘a match made in heaven’. Een heel belangrijke stap voor Tatra is het opnieuw aanhalen van de banden met het dealernetwerk van DAF. “Daar is helaas wel wat overtuigingskracht voor nodig omdat de dealers in het verleden geen goede ervaringen hebben gehad met Tatra. Maar op zich is het wel een droomhuwelijk. Tatra verkoopt namelijk alleen off-road trucks, vaak met een DAF-motor, terwijl het specialisme van DAF juist is uitstekende wagens voor op de weg.”

Bonsen denkt dat het mogelijk moet zijn voor Tatra de productie binnen vijf jaar ruimschoots te verdubbelen tot 2500 vrachtwagens per jaar. Als dat lukt, hoort Tatra er in de niche van de zware trucks weer echt bij en kan het zijn roemruchte verleden weer eer aandoen.

Bron: FD

 

 

Eén reactie op “‘Tatra wil banden met DAF-dealer aanhalen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer