TU/e gaat elektronenmicroscoop aanschaffen van donatie DAF/Paccar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TU/e gaat elektronenmicroscoop aanschaffen van donatie DAF/Paccar

foto ter illustratie

DAF Trucks en de Paccar Foundation hebben een donatie gedaan aan de Technische Universiteit Eindhoven voor de aanschaf van een elektronenmicroscoop voor soft matter. De TU/e is verheugd over de genereuze donatie van DAF Trucks en de Paccar Foundation. De hoogte van de donatie is niet bekend gemaakt.

Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e: “De universiteit dankt DAF Trucks en de Paccar Foundation voor hun genereuze donatie. Dit gaat de wetenschap en de R&D van de TU/e op gebied van biowetenschappen en de materiaalwetenschappen sterk vooruit helpen. De aanschaf van de geavanceerde soft matter elektronenmicroscoop en bijbehorende labapparatuur is van groot belang nu universiteiten en medische centra steeds meer inzetten op onderzoek om oplossingen te ontwikkelen voor wereldwijde vraagstukken op gebied van gezondheid en materialen. DAF-oprichter Hub van Doorne behoorde tot de vroege leiders die de voordelen van de oprichting van de TU/e inzagen. De universiteit werd in 1956 opgericht en viert nu 65 jaar topkwaliteit.”

“DAF heeft een sterk partnerschap met de TU/e en deze donatie is een belangrijke stap voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen wereldwijd”, aldus Harry Wolters, president van DAF Trucks en vice-president van Paccar. “DAF en de TU/e hebben in de loop der decennia samengewerkt aan vele wetenschappelijke artikelen en technische onderzoeksprojecten. Er zijn meer dan 350 TU/e-ingenieurs werkzaam bij DAF Trucks.”

De TU/e gaat de donatie van de Paccar Foundation gebruiken voor de aanschaf van een geavanceerde elektronenmicroscoop voor soft matter. Deze microscoop kan op de kleinste schalen met een ongekende resolutie visualiseren en analyseren. Bovendien is de machine met zijn allermodernste software en dataverwerking snel, waardoor het onderzoek sneller kan plaatsvinden en de techniek toegankelijker wordt voor Eindhovense onderzoekers. Dat vergroot de mogelijkheden om wetenschappelijke ontdekkingen te doen aanzienlijk. Ook wordt de nieuwe microscoop belangrijk voor de opleiding van een nieuwe generatie ingenieurs.

DAF-President Harry Wolters geeft een ingelijste afbeelding aan Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e, ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de TU/e. De ingelijste afbeelding, die is gemaakt met een elektronenmicroscoop, staat symbool voor de donatie van DAF aan de TU/e.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer