Unieke DAF CF als rangeervoertuig voor Nap • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Unieke DAF CF als rangeervoertuig voor Nap

DAF, Nap Transport, A30 Trucks en Van Tilburg-Bastianen T.T.S. hebben onlangs intensief samengewerkt aan een DAF CF als rangeervoertuig. Het door DAF aangepaste CF chassis met een pneumatisch-hefsysteem voor wissellaadbakken, werkt veel sneller dan menig hydraulisch-systeem. Hans Roelofsen, Sales Engineer bij Van Tilburg-Bastianen T.T.S., overhandigde de DAF CF aan Arjan Nap.

Nap Transport-Recovered

Naast het beroepsgoederen vervoer door Europa verzorgt Nap Transport ook de rangeeractiviteiten van wisselbakken, aanhangwagens en opleggers op het terrein van DPD in Veenendaal. Hiervoor was een speciaal voertuig nodig. Het unieke DAF rangeervoertuig is gebaseerd op een DAF CF 290 FA 4×2 bakwagen met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor. Een gewenste nieuwe investering van Arjan Nap, met als uitgangspunten, de snelheid van het opnemen van wissellaadbakken, souplesse en comfort tijdens het rangeren, samen met lage reparatie en lage onderhoudskosten en een maximale inzetbaarheid heeft geleid tot een op klantniveau samengestelde DAF CF met specifieke eigenschappen als: luchtvering op voor- en achteras met maximale veerweg, een Allison automaat voor het rangeerwerk en een chassis lay-out en uitlaatsysteem afgestemd op de opbouw.

Het luchtveersysteem van de DAF in combinatie met de hefinrichting van het hefplateau maken dat de verschillende hoogtes van de wisselbakken die in gebruik zijn bij DPD ‘opgepakt’ en zonder het inklappen van de steunpoten verplaatst kunnen worden. De snelheid van de pneumatische hefinrichting wordt verkregen door gebruik te maken van een extra compressor, grote ‘voorraad’ luchtketels en grote luchtbalgen. Het opnemen van wissellaadbakken verloopt hierdoor veel sneller dan met een hydraulische hefinrichting. Positionering en stabiliteit van het plateau tijdens het heffen en rijden vindt plaats door het speciaal ontwikkelde geleide-systeem wijze waarop het plateau op het chassis is bevestigd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer