VIDEO – Rova rijdt met elektrische DAF met zijlader • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Rova rijdt met elektrische DAF met zijlader

Huisvuilverzamelaar Rova rijdt sinds twee weken in Zwolle met een volledig elektrische DAF zijlader. De eerste ervaringen zijn goed, meldt RTV Oost.

De DAF, ingezet door VDL Translift, is onderdeel van een proeftuinproject waar behalve Rova ook HVC, de gemeente Rotterdam, Cure, VDL en TNO aan deelnemen. TNO gebruikt de ervaring en kennis van deze koplopers om een breed implementatieplan te ontwikkelen. 

“Rova vindt het belangrijk om vanaf de start van elektrisch inzamelen mee te doen. Het inzetten van duurzame voertuigen, zoals de elektrische zijlader, is onderdeel van de verduurzaming”, aldus Marco van Lente, directeur financiën en middelen van Rova aan RTV Oost.

Chauffeur Rick Westerman rijdt al twee weken met de zijlader en vindt de proef nu al geslaagd. “Ik merk in mijn werk geen verschil in aanpak, de inzameling van afval gebeurt op dezelfde manier als met de dieselvrachtwagen. Alleen de motor is natuurlijk veel stiller. Je hoort amper geluid in de vrachtwagencabine. Erg prettig voor mijn oren.”

Bron: RTV Oost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer