fbpx Ga naar hoofdinhoud

Vier nieuwe DAF’s voor startend Noord-West Transport

Het splinternieuwe transportbedrijf Noord=West Transport in Pijnacker wilde een goede start maken en heeft daarom vier nieuwe DAF’s gekocht. Eigenaar Henri de Hoog zet vanaf de start drie nieuwe DAF XF 530 FAS 6×2-trucks en een DAF XF 530 FAK 8×2 met haakarmsysteem in. Ze dienen voor het vervoer van containers met los gestort materiaal, vooral afvalhout. De vier zijn inmiddels afgeleverd door Truckland Rotterdam-Zuid. De vijfde DAF is ook al besteld. Dat is een XF-trekker.

“De DAF XF is de gewoon de beste truck voor ons werk”, zegt Henri de Hoog (rechts op de foto). Samen met Bjorn van Buijtene is hij op 1 april dit jaar gestart met Noord-West Transport. “Voor het afzetten en oppikken van de containers met de haakarm wil je ook stabiliteit. DAF heeft een stabiel en stevig onderstel. En ik weet uit eerdere ervaringen met dit merk dat het met de kwaliteit goed zit. DAF’s zijn probleemloos!”

Noord-West Transport rijdt door heel Nederland om containers met vooral afvalhout op te pikken en af te leveren bij eindverwerkers. De keuze voor de dikste XF met 390 kW (530 pk) sterke motor en Super Space Cab lag volgens De Hoog voor de hand. In de eerste plaats is extra vermogen zeer wenselijk, omdat ook met aanhangers wordt gereden. “En het rijdt gewoon fijner. De chauffeurs ervaren dat als prettig. Het zijn gemotiveerde mannen met wie wij werken en dat willen we zo houden. Vandaar dat we ook voor de grootste cabine hebben gekozen, met een goed bed en een luxe versie van de chauffeursstoel.”

De nieuwe DAF-trucks vallen door hun kleurstelling flink op. Op het dak prijken een paar luchthoorns en zwaailichten. De flanken zijn afgewerkt met in kleur gespoten zijschotten, ook bij de aanhangers is dat het geval. “We zijn nu een paar weken aan de gang. Ik krijg van de chauffeurs mooie reacties. Over de ruimte in de cabine en het goede bed. Dat dat best lekker is als je even wilt rusten. Ze vinden het puik afgewerkte trucks met prima comfort. Ik ben heel wat gewend, maar in de nieuwe XF hoor je echt bijna niks van de buitenwereld. De geluidsdemping is top. Je moet je best doen om de motor te horen lopen”, zegt De Hoog. “O ja, de keuze voor DAF komt mede door de goede relatie met dealer Truckland. De aflevering van de trucks was ook keurig geregeld.”

De gebruiksperiode is nog te kort om het brandstofverbruik goed te kunnen beoordelen. En vergelijken met trucks in hetzelfde werk is niet mogelijk. Daarvoor is het bedrijf te jong. Volgens De Hoog zijn de nog prille ervaringen hoopvol. In die zin dat zich een laag verbruik aftekent en andermaal blijkt dat de 7 procent brandstofbesparing voor de nieuwe XF ook hier vruchten afwerpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer