Ga naar hoofdinhoud

Vijf lichtgewicht DAF XF trekkers voor Cargofoor

De DAF XF met de nieuwe Paccar MX-11 motor is belangrijk lichter in gewicht en bij uitstek de trekker, die bij Cargofoor voldoet aan alle eisen van veiligheid en betrouwbaarheid. Erik Meulenberg, verkoopleider bij Allers Bedrijfswagens, overhandigde onlangs de nieuwe trekkers.

DAF Cargofoor

“Onze chauffeurs rijden tanktransporten naar de Balkanlanden en zijn gemiddeld zo’n 14 dagen per transport onderweg. De veiligheid en het comfort van onze chauffeurs is bij ons dan ook nummer 1”, zegt Guy Maassen, algemeen directeur bij Cargofoor. ”De DAF XF is bij ons dé trekker”. De DAF XF 440 FT Space Cab trekkers zijn uitgevoerd met de zuinige en 180 kilogram lichtere 10,8 liter Paccar MX-11 motor en een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak. De MX-Engine Brake met drie standen is vanaf de stuurkolom optimaal aan te passen aan de rijomstandigheden. Fast Shift, Eco Roll en Eco Mode zorgen samen met Predictieve Cruise Controle voor een forse brandstofbesparing, waarbij Predictieve Cruise Controle en Predictive Shifting anticiperen op hellingen en afdalingen. De XF heeft voor de chauffeur een comfortabele leef- en werkruimte, een luchtgeveerde Luxury Air chauffeursstoel, koellade, ruime opbergladen. Het DAF Night Lock beschermt de chauffeur eenvoudig en doeltreffend tegen inbraak en beroving.

Milieuprestatieladder

De zorg voor het milieu is van groot belang. Mede om deze reden investeert Cargofoor nu in deze nieuwe generatie euro-6 motoren, uitgerust met predictive cruise control. Cargofoor doet dan ook intensief mee aan de CO2 milieuprestatieladder. Cargofoor is zeer tevreden met de service van Allers Bedrijfswagens Het onderhoud is grotendeels bij de dealer en wordt tot volle tevredenheid, snel en perfect verzorgd. “De service omvat ook een kosteloze exclusieve chauffeurstraining van een dag, verzorgd door een kwaliteitsverkeersschool. Onze chauffeurs vinden dit geweldig. Een pré is ook dat de dealer bij ons om de hoek zit”, zegt Guy.

Track & tracing

Cargofoor is dé specialist in tanktransport van de Benelux naar de landen in de Balkan. Met de vestiging Maastricht en de eigen vestiging in Roemenië is Cargofoor gericht op een bedrijfsvoering die zorgt voor het stipt nakomen van de afspraken en flexibel kan inspelen op de veranderende omstandigheden, op de weg en in de markt. Het wagenpark was in 1992 als één van de eerste bedrijven in Nederland uitgerust met satelliet communicatie. De huidige versie is uitgerust met track en tracing, controle rij- rusttijden wetgeving, brandstofverbruik. Het in 1964 opgerichte bedrijf, als logistieke divisie van de Arnold Maassen groep, is nu een zelfstandig tanktransport specialist met toonaangevende chemische en petrochemische bedrijven in heel Europa als opdrachtgevers. Een derde van de werkzaamheden wordt verricht binnen de Benelux, Noord Frankrijk en het Roergebied, en tweederde in de Balkanlanden en Oost Europa. De zorg voor veiligheid, milieu en kwaliteit is voor Cargofoor zeer belangrijk. Alle chauffeurs zijn ervaren en uitstekend opgeleid en hebben een terdege kennis van het ADR. Vanzelfsprekend voldoet het wagenpark ruim aan de ADR-norm.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer