Ga naar hoofdinhoud

‘VW wil Paccar overnemen’

Volkswagen wil in 2015 een bod op het Amerikaanse Paccar, moederbedrijf van onder meer DAF, uitbrengen en het daarna overnemen. Dat heeft Daimler CEO Wolfgang Bernhard gezegd tegen analisten van Bernstein Research. Volkswagen heeft de beweringen van Bernhard naar het rijk der fabelen verwezen.

DAF_PACCAR_Range_500Paccar is fabrikant van onder meer Kenworth, Peterbilt en DAF. Bernhard baseert zijn bewering op naar wat hij zegt ‘serieuze bronnen’. Volkswagen heeft donderdag gereageerd en de overnameberichten als ‘volkomen onzin’ van de hand gewezen.

TTM.nl heeft donderdag Bernhard gevraagd zijn bewering te staven, maar de Daimler CEO wil er niet verder over uitweiden. Wel blijft hij, ondanks de harde ontkenning van VW, volharden in zijn stelling.

In de Telegraaf zegt een analist van de ISI Group dat Volkswagen nooit DAF in haar groep zou kunnen handhaven, omdat het al MAN en Scania heeft. Het toevoegen van nog een belangrijk truckmerk aan haar consortium zou vanwege concurrentie-overwegingen nooit goedgekeurd worden. De analist beweert dat het dan mogelijk is dat DAF zou worden afgestoten naar CNH Industrial, dat ook al Iveco in handen heeft.

Paccar was nog niet voor commentaar bereikbaar

2 reacties op “‘VW wil Paccar overnemen’

  • nab

    Krijgen we dan een SCANDAMAN, niet te hopen, laat het lekker Paccar blijven . Het zal wel een fabeltje blijven, ik denk niet, dat de familie Piggot Paccar wil verkopen. Er is ook wel eens sprake geweest, dat Paccar Iveco over wilde nemen.

  • evy willems

    Dat wordt lachen, dan verdwijnen alle amerikaanse torpedos in voordeel van die kleine vw cabines van die oudere braziliaanse vw’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer