‘Wil je dit jaar nog een DAF? Dan moet je snel zijn’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Wil je dit jaar nog een DAF? Dan moet je snel zijn’

Het voortdurende tekort aan chips en andere materialen speelt DAF Trucks nog altijd parten. De Eindhovense truckfabrikant wil niets liever dan los gaan, maar dat gaat maar moeizaam. Ondertussen lopen de levertijden verder op. “We zitten voorlopig vol. Als je dit jaar nog een nieuwe truck wil hebben moet je snel zijn”, zegt DAF president Harry Wolters in het ED.

DAF Trucks heeft tot nu toe 23.000 orders geboekt voor de nieuwe range trucks, maar de productie loopt door het chiptekort vertraging op. Daarbij komt bij dat het chiptekort op dit moment nog zwaarder weegt omdat aanzienlijk meer en ook andere chipsets nodig zijn in de nieuwe generatie voertuigen. “Voor de nieuwe camerasystemen bijvoorbeeld. De nieuwe trucks bevatten bovendien veel meer elektronica”, legt Wolters uit. Vorig jaar haalde DAF niet de productie-aantallen die het had willen halen, ondanks dat, zoals TTM.nl eerder meldde, DAF chips herontwierp om toch zo veel mogelijk trucks af te kunnen leveren.

Geluk bij een ongeluk: DAF haalde in het afgelopen halfjaar zo’n 600 à 700 extra medewerkers binnen om de productie te kunnen verhogen. Door het tekort aan chips en andere materialen lukte dat nog niet. De nieuwe krachten komen nu van pas om het hogere ziekteverzuim als gevolg van corona en de quarantainemaatregelen op te vangen.

Bron: ED

2 reacties op “‘Wil je dit jaar nog een DAF? Dan moet je snel zijn’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer