Ga naar hoofdinhoud

Zij-instromers behalen mbo-diploma Chauffeur Goederenvervoer

Via de Masterclass Chauffeur Goederenvervoer wil VTL, in samenwerking met het Summa College , de regionale arbeidsmarkt verbeteren en de instroom bevorderen van 20+ ers in de sector Transport & Logistiek. Sinds het schooljaar 2011 – 2012 konden leerlingen in de leeftijd van 20-35 jaar in één jaar een opleiding tot vrachtautochauffeur volgen via een zij-instroom traject. Op 10 juli ontving de tweede lichting kandidaten uit de Masterclass het diploma.

Masterclass MBO chauffeurDe feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in het DAF museum in Eindhoven waar de gediplomeerden lovend zijn toegesproken. Het bijzondere van dit project is een geoliede samenwerking in de regio tussen het mbo en VTL, leerbedrijven en verkeersscholen in de regio. Dat ook het bedrijfsleven tevreden is over deze nieuwe chauffeurs, blijkt wel uit het feit dat alle kandidaten op dit moment volop aan het werk zijn bij de leerbedrijven en dat de meesten van hen ook na de opleiding bij het leerbedrijf kunnen blijven.

Het BBL-traject voor zij-instromers is een innovatief project waarbij 20+ ers onder regie van VTL de opleiding Chauffeur Goederenvervoer volgen. Summa Collega verzorgt de opleiding in samenwerking met verkeersscholen in de regio. De leerlingen zijn tijdens het traject intensief begeleid door VTL en hebben stage gelopen bij een door VTL erkend leerbedrijf. Op dit moment zijn er nog 18 deelnemers in de opleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer