Ga naar hoofdinhoud

Daimler: ‘Geen economisch herstel zonder trucks en transport’

Na een bijzonder zwaar 2009 ziet Daimler Trucks toch een voorzichtig herstel van de truck- en transportmarkt in 2010. “Er is weer economische groei, en dat geeft hoop. Er is geen economische groei mogelijk zonder dat er transport of trucks zijn”, zei Daimler Trucks CEO Andreas Renschler woensdag.

Andreas Renschler, Mercedes-Benz trucksWereldwijd verkocht Daimler vorig jaar 45 procent minder trucks. De omzet knalde met 36 procent naar beneden. Dat neemt echter niet weg dat Daimler met vertrouwen naar de toekomst kijkt. Renschler (links): “De truckindustrie is altijd al heel cyclisch geweest, dus daar hebben we ons dan ook op ingesteld. We zijn voorbereid op diepe dalen. Niettemin moet het duidelijk zijn dat ook wij hard geraakt zijn door de economische crisis, heviger dan ooit tevoren. Aan de andere kant, het is ook waar dat als de economie zich herstelt, zoals nu, truckfabrikanten zich ook herstellen. Het is namelijk niet mogelijk om economische groei te hebben zonder transport of trucks.”

Kostenbesparing en efficiencymaatregelen hebben Daimler door 2009 geloodst. Voor 2010 kijkt Daimler voor groei voornamelijk nog naar de veelbelovende BRIC-landen. Daimler is ook bezig om nieuwe trucks te ontwerpen en dat doet met een nieuwe modulair onderdelensysteem. Componenten, aandrijflijnen en andere onderdelen worden zo veel mogelijk gedeeld door trucks van de diverse merken die onder Daimler vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer