Daimler opent nieuwe cabinefabriek Actros in Rusland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Daimler opent nieuwe cabinefabriek Actros in Rusland

Naberezhnye Chelny, in de provincie Tatarstan. Dat is de plek in Rusland waar de joint-venture Daimler Kamaz Rus een nieuwe cabinefabriek heeft geopend. De fabriek, waar een investering van 200 miljoen euro mee gemoeid is, gaat cabines bouwen voor de Mercedes-Benz Actros, Arocs en de Kamaz 54901 (K5).

Daimler en Kamaz werken al langer samen in Rusland en de nieuwe fabriek, groot 59.600 m2, is de nieuwste ontwikkeling in de joint-venture. Da fabriek zal nauw samenwerken met de Mercedes-fabriek in het Duitse Wörth. De fabriek zal de regio 700 nieuwe banen opleveren, zodat DK RUS nu in totaal 1000 medewerkers heeft. Ook ‘werken’ er meer dan 120 robots. De nieuwe productiefaciliteit heeft een capaciteit van 55.000 cabines per jaar.

Stefan Buchner, hoofd Mercedes-Benz Trucks: “Wij geloven in de Russische markt en zijn groeipotentieel. De nieuwe cabinefaciliteit is een belangrijk element in onze strategie om dicht bij onze klanten te staan en onze aanwezigheid op de hele wereld voortdurend te versterken. Daarmee stellen we een benchmark op de Russische markt – in het voordeel van zowel onze klanten als onze joint venture-partner Kamaz. Deze fabriek is een van de meest innovatieve faciliteiten in de Russische automotivesector en het nieuwste bewijs van onze langdurige betrokkenheid bij onze joint venture Daimler Kamaz Rus. “

In de afgelopen tien jaar heeft DK RUS al meer dan 30.000 Mercedes-Benz en Fuso trucks geassembleerd en verkocht in Rusland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer