Ga naar hoofdinhoud

Daimler zet tijdelijk 18.000 man op straat

De Duitse truckfabrikant Daimler legt vanaf volgende maand het werk bij vier truckfabrieken stil. Daardoor komen ongeveer 18.000 van de 30.000 Duitse werknemers bij de truckdivisie tijdelijk op straat te staan. Dat maakte het moederconcern van Mercedes-Benz woensdag bekend.

Mercedes Productie

Daimler Trucks is ’s werelds grootste vrachtwagenfabrikant. Het bedrijf kampt door de economische crisis met een sterk teruggelopen vraag naar vrachtwagens. De productiestop treft fabrieken in Wörth, Gaggenau, Kassel en Mannheim en gaat in vanaf medio april of begin mei. De maatregel kan de hele zomer duren.

De truckdivisie van Daimler telt wereldwijd bijna 80.000 werknemers. Het bedrijf heeft ook vrachtwagenactiviteiten in Azië (met dochteronderneming Mitsubishi Fuso), Latijns-Amerika en Noord-Amerika (Freightliner en Western Star). Daimler maakte in oktober vorig jaar al bekend bij zijn vrachtwagenactiviteiten in Noord-Amerika 3500 banen te schrappen en te stoppen met de productie van het Amerikaanse merk Sterling Trucks.

De maatregel geldt niet voor de productie van andere commerciële voertuigen en bussen van Daimler. Vorig jaar verkocht Daimler wereldwijd meer dan 472.000 vrachtwagens en bussen.

Eerder voerde Daimler ook al werktijdverkorting door bij zijn autofabrieken. Die maatregel trof 50.000 werknemers. De Duitse truckfabrikant MAN legde wegens de zwakte op de vrachtwagenmarkt de productie in verschillende Duitse fabrieken voor zeventig dagen stil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer