Ga naar hoofdinhoud

Dakar: Chagin weer als vanouds

Vladimir Chagin heeft de verhoudingen in de Dakar Rally hersteld. De coureur won dinsdag in zijn Kamaz de tiende etappe, een klassementsproef over 238 kilometer tussen La Serena en Santiago.

Chagin Dakar 2010Een dag eerder had Chagin nog voor de tweede keer in deze rally zijn meerdere moeten erkennen in zijn landgenoot Firdaus Kabirov, die dinsdag 1 minuut en 24 seconden moest toegeven op de Russische klassementsleider. De derde Kamaz-coureur, Mardeev, verloor veel tijd en zakte in het klassement. De Fransman Jo Adua, rijdend voor De Rooy, werd mooi derde.

Op Chagin staat dit jaar geen maat in de Dakar Rally. De Rus noteerde dinsdag zijn achtste etappezege van deze editie en zijn 55e in totaal. Daarmee heeft Chagin een record in handen. Hij strijdt tijdens de rally door Argentinië en Chili niet alleen tegen Kabirov, maar voert ook een interessant gevecht met autocoureur Stéphane Peterhansel wat betreft het aantal dagzeges. De Fransman staat momenteel op 54 overwinningen.

Wuf van Ginkel eindigde in zijn Ginaf als vierde, één plek voor landgenoot Marcel van Vliet. De twee Nederlanders moesten beiden ruim veertien minuten toegeven op Chagin, die in het algemeen klassement bijna vijf kwartier voorsprong heeft op Kabirov. Van Vliet staat derde, Van Ginkel vijfde. Johan Elfrink mocht van de organisatie met zijn Axor niet meer van start gaan omdat hij van de voorgeschreven route is afgeweken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer