Dramatische cijfers Duitse truckindustrie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dramatische cijfers Duitse truckindustrie

Vooral de Duitse opleggerfabrikanten worden getroffen door de harde landing van de bedrijfsautoverkopen, stelde VDA voorzitter Matthias Wissman, afgelopen vrijdag tijdens de jaarvergadering van de Duitse branche organisatie.
wissmann“Tot voor enkele maanden gingen we nog van uit dat de vijf jaren van hoogconjunstuur in een zachte landing zouden eindigen maar die hoop is niet vervuld” aldus Wissmann. Hij signaleerde dat de gebruikelijke cyclische in de bedrijfsauto verkopen wordt aangescherpt  door de huidige  financiële crisis. De Maut-verhoging heeft volgens de ex-politicus nog eens een extra negatief effect.
Wissman noemde dramatische cijfers: het aantal fabrieksorders lag gedurende de maanden oktober en november bij de bestelwagens 44% lager dan vorig jaar. Bij de trucks lag dat cijfers op maar liefst 84% !
De Duitse boinnenlandse afzet is totaal ingestort. Het aantal orders voor trucks boven 6 ton GVW ligt over de eerste 11 maanden van dit jaar 44% en in de laatste twee maanden zelfs 70% lager dan de zelfde periode in 2007. De opleggerfabrikanten gaan er volgens Wissmann van uit dat ze verkopen in 2009 zullen halveren ten opzichte van 2008. Wissmann pleit ervoor dat de 600 miljoen Maut-compensatie in 2009 volledig aan de transportbranche wordt uitgekeerd.
Wissmann houdt wel hoop als het gaat om de invoering van de 25,25 combinatie in Duitsland. Hij gaat ervan uit dat daarover na de Bondsdag verkiezingen in 2009 weer over kan worden onderhandeld zonder dat de emoties met betrekking tot het spoorvervoer erbij betrokken worden.
Bron: DVZ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer