Ga naar hoofdinhoud

Drie MAN’s TGX voor Boonstra Haulerwijk

Transportbedrijf Boonstra uit Haulerwijk heeft drie nieuwe MAN TGX 18.440 trekkers in de vloot opgenomen. De nieuwe MAN trucks zijn geleverd door de dealervestiging van Wierda uit Drachten.

1920_1_headerbeeldboonstra
De MAN TGX 18.440 had al geruime tijd proefgereden in het wagenpark van Boonstra. ”Wat daarbij opviel”, zegt directeur Willem Boonstra, ”is dat de truck niet alleen aan onze verwachtingen voldoet qua brandstofverbruik, maar dat deze ook nadrukkelijk werd gewaardeerd door de chauffeurs.” Boonstra heeft een wagenpark dat voor het grootste deel uit trekkers en opleggers bestaat. Echter het bedrijf rijdt ook nog met tal van bakwagencombi’s. De nieuwe MAN’s gaan in uiteenlopende disciplines in het opleggerwerk worden ingezet. Daarbij zullen de trucks jaarlijks zo’n 130.000 kilometer afleggen. Het onderhoud wordt uitgevoerd door de werkplaats van Boonstra zelf.

Het forse wagenpark van 95 eenheden kan Boonstra op de weg houden dankzij enkele specialismen. Denk hierbij aan het transport van levend pluimvee en transporten waarvoor specifieke veiligheidseisen gelden. In containers die het bedrijf zelf ontwikkelde wordt aluminiumschroot vervoerd. Daarnaast is Boonstra actief in grote delen van West-Europa, van noord naar zuid. Een ander kenmerk is dat het bedrijf zijn klanten warehousing kan aanbieden. Ook hier speelt duurzaamheid een steeds voornamere rol. ”We bouwen een nieuwe loods, die honderd procent CO2-neutraal is”, aldus Boonstra. ”Binnen enkele jaren is die investering terugverdiend. Dan kent dit project alleen maar winnaars.”

800_boonstra6Duurzaamheid speelt ook een steeds grotere rol bij de keuzes voor het wagenpark. Een geringere carbon footprint, deelname aan het koploperproject en officiële MVO-statements laten zien, dat het Boonstra menens is met duurzaamheid. In dit licht passen ook de eerste drie nieuwe MAN’s TGX, die uiteraard zijn voorzien van de nieuwste techniek op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. ”De keuze voor MAN is een logische, want we streven naar een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Anders hebben al die statements niet zoveel zin. We zijn prima tevreden over de services van MAN-dealer Wierda. We hebben er vertrouwen in dat de trucks zich zullen waarmaken.”

Bij Boonstra voert de derde generatie sinds de oprichting van het bedrijf de directie. “We zijn niet alleen zuinig op het milieu en op onze klanten, maar ook op het personeel”, zegt Willem Boonstra. ”We mogen gerust zeggen dat we hier weinig verloop hebben en dat we streven naar een fijne werksfeer voor alle betrokkenen. In alle afdelingen, ook in de werkplaats, zijn leden van de Boonstra-familie aan het werk. Daardoor weten we altijd wat er speelt. Transparantie is een voorwaarde voor succes.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer