Ga naar hoofdinhoud

Dronken boer spant paard voor gekantelde vrachtwagen

Een Poolse boer is aangeklaagd voor dierenmishandeling en het dronken besturen van een vrachtwagen. Leszek Stepien was met een hengst en een merrie in de vrachtwagen onderweg toen de hengst zich losrukte en de merrie probeerde te dekken. De dronken chauffeur raakte door de commotie van de weg en kwam in botsing met de vangrail, waarop de wagen kantelde. De boer spande vervolgens de hengst in om de vrachtwagen overeind te zetten.

Boer spant paard voor vrachtwagenWonder boven wonder bleek Leszek Stepien zijn paarden ongedeerd uit de vrachtwagen te krijgen. De merrie liep vervolgens het bos in, maar de hengst bleef staan. De boer besloot hem in te spannen en voor de vrachtwagen te zetten, in de hoop dat het dier zijn wagen weer rechtop kon zetten. Dit bleek niet van een leien dakje te gaan, want op het moment dat de brandweer arriveerde schreeuwde de man zijn paard toe dat het allemaal zijn schuld was.

De politie ontdekte dat de man een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed had, ongeveer het dubbele van de in Polen toegestane hoeveelheid. De man is aangeklaagd voor dierenmishandeling en het rijden onder invloed. Boer spant paard voor vrachtwagen

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer