Ga naar hoofdinhoud

ECT en CCT starten Moerdijk Container Terminal

Containerterminaloperator ECT in Rotterdam en het overslagbedrijf CCT in Moerdijk zijn gezamenlijk de joint venture Moerdijk Container Terminals (MCT) aangegaan. In de nieuwe joint venture zal MCT zich verder ontwikkelen als Extended Gate van de ECT-terminals in Rotterdam en als inlandterminal voor de nabijgelegen zeehavens.

ContainerDe huidige overslag van ruim 150.000 TEU kan in de toekomst potentieel groeien naar 1.000.000 TEU. MCT beschikt over de mogelijkheid om containers per binnenvaart, spoor en truck af te handelen en faciliteert daarmee een congestievrije en duurzame verbinding tussen de ECT-terminals in Rotterdam, Moerdijk en omgeving en zo verder Europa in.

Met MCT bouwt ECT verder aan haar Europese achterlandnetwerk van Extended Gates en bijbehorende dienstverlening. Onder de naam’European Gateway Services and more’ biedt ECT haar klanten en partners in de logistieke keten de garantie dat containers altijd betrouwbaar, gemakkelijk en duurzaam per binnenvaartschip of trein van en naar het achterland worden vervoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer