Ga naar hoofdinhoud

Eeh, de elektrische DAF is nu al verkrijgbaar hoor!

DAF-moeder Paccar liet deze week in haar jaarcijfers over 2019 vallen dat over 12 tot 18 maanden de serieproductie van elektrische trucks van de merken DAF, Kenworth en Peterbilt moet starten. De DAF CF Electric is in Nederland echter al gewoon te koop.

Verschillende landelijke media, maar ook zelfverklaarde vakmedia schrijven nu met grote letters dat DAF over een jaar de eerste elektrische trucks de weg op stuurt, maar dat is dus onjuist. De DAF CF Electric is al vanaf week 45 van 2019 te bestellen. DAF produceert weliswaar nog niet op grote schaal, maar wie een DAF CF Electric aan zijn wagenpark wil toevoegen, heeft daartoe de mogelijkheid, zo laat DAF Trucks desgevraagd aan TTM.nl weten. De CF Electric, en inmiddels ook de hybride-versie van de CF, rijden al langer rond in Nederland als onderdeel van een veldtest. TTM.nl kon vorig jaar al exclusief rijden met de CF Electric Phase 2, zoals die nu te koop is.

Paccar draaide in 2019 een goed jaar, met een recordomzet en -winst. De omzet steeg in 2019 met negen procent tot 25,6 miljard dollar, de winst eveneens met 9 procent tot 2,39 miljard dollar. In het vierde kwartaal was een teruggang in omzet te zien, met 2,5 procent, tot 6,1 miljard dollar. De nettowinst daalde met 8 procent tot 531,3 miljoen dollar (circa 483 miljoen euro).

3 reacties op “Eeh, de elektrische DAF is nu al verkrijgbaar hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer