Eén miljoen AS Tronics geproduceerd • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eén miljoen AS Tronics geproduceerd

AS Tronic, de automatische transmissie van ZF, heeft een jubileum. Een dezer dagen komt de één miljoenste AS Tronic van de band bij ZF in Friedrichshafen.

2015-03-17_1_ZF_AS_Tronic_Intarder_1998De eerste ZF AS Tronic werd in 1997 geproduceerd. Voor elke denkbare variant van bedrijfsvoertuigen heeft ZF vandaag de dag wel een geschikte AS Tronic versie beschikbaar. In 1997 was Iveco de partner waarmee ZF samenwerkte, nu monteren talloze internationale truckfabrikanten de AS Tronic. Maar de ‘automaat’ wordt ook gebruikt in bussen, bouwmaterieel en zelfs in treinen.

Image converted using ifftoanyMoesten de versnellingen bij  de eerste AS Tronic nog met de hand voorgeselecteerd worden, sinds 2000 is AS Tronic echt automatisch. De huidige versie profiteert van de modernste technologie en is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, ook voor lichte en middelzware trucks. De Intarder, ZF’s eigen retarder, is een mooie toevoeging. Met de Traxon heeft ZF al een opvolger in huis en ook met PreVision GPS is ZF helemaal klaar voor de behoeften van de transporteur anno 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer