Eerste succes Snelle Interventie Team • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste succes Snelle Interventie Team

Het onlangs in het werk getreden Snelle Interventie Team (SIT) van het projectteam ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft woensdagmiddag drie aanhoudingen verricht in een onderzoek naar een ladingdiefstal die in de nacht van 18 op 19 januari plaatsvond op parkeerplaats Oeienbosch aan de A67 ter hoogte van Veldhoven.

crimineel in de boeienOp de parkeerplaats aan het Oeienbosch werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een geparkeerde vrachtwagen. De 59-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur werd wakker en ging buiten een kijkje nemen. Daar betrapte hij de daders die dozen uit zijn vrachtwagen aan het wegnemen waren. Toen de chauffeur het op een lopen zette achtervolgden de mannen hem, pakten hem vast en bedreigden hem. De daders zijn gevlucht met de buit. Uit de vrachtwagen werd een grote partij scheermesjes gestolen. Het Snelle Interventie Team stelde direct een onderzoek in en kon in samenwerking met Politie Brabant Zuid-Oost woensdagmiddag drie mannen van 27, 26 en 23 jaar aanhouden. De politie zag de drie verdachten in twee voertuigen de A67 oprijden. De 23-jarige en de 26-jarige man, beide Eindhovenaren, konden rond 12.15 uur op de A67 ter hoogte van Eindhoven aangehouden worden. De derde verdachte, een 27-jarige man uit Geldrop, reed tegen het verkeer in de A67 op, liet zijn auto op de vluchtstrook achter en vluchtte het bos in. Hij kon rond 14.00 uur in een horecagelegenheid in Knegsel in de kraag gegrepen worden. De twee voertuigen zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. De buit is teruggevonden. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Meer aanhoudingen worden binnen dit onderzoek niet uitgesloten.

Het projectteam ladingdiefstallen is met ingang van 1 januari 2011 uitgebreid met het Snelle Interventie Team (SIT). Het SIT wordt ingezet op ladingdiefstallen criminaliteit daar waar snelle interventie nodig is. Het gaat om delicten zoals diefstal van vrachtauto’s met of zonder lading, ladingdiefstal en witwassen in relatie tot ladingdiefstal. Het SIT kan naast de inzet voor de zes zuidelijke regio’s, ook landelijk ondersteuning bieden aan politiekorpsen en kortdurend uitvoering geven aan rechtshulpverzoeken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer