Eerste verkeersbord voor truckparkings • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste verkeersbord voor truckparkings

Weggebruikers kunnen vanaf zaterdag nieuwe borden langs de weg zien staan. Die wijzen truckers de weg naar veilige parkeerplaatsen. Minister Camiel Eurlings (Verkeer) onthulde zaterdag het eerste bord, dat verwijst naar Truckparking Nieuwland te Alblasserdam.

Truckparking verkeersbordDe beveiligde parkeerplaatsen zijn nodig omdat de transportsector jaarlijks ruim 300 miljoen euro schade lijdt als gevolg van vernielingen en ladingdiefstal. De twintig minst veilige parkeerplaatsen langs de snelwegen worden voorzien van beveiliging, zo is afgesproken tussen de transportsector, politie en overheid.

Er is een drietal categorieën bewaakte parkeerplaatsen ontwikkeld zodat vrachtwagenchauffeurs bewust een keuze kunnen maken waar zij pauze nemen en kunnen overnachten en verladers, vervoerders en verzekeraars weten dat hun lading veilig staat. Categorie 1 betreft standaard verzorgingsplaatsen langs snelwegen. Categorie 2 heeft hekken en een slagboom. Categorie 3 zijn de meest beveiligde parkeerplaatsen met bewaking en toegangscontrole. Deze parkeerplaatsen, zoals Truckparking Nieuwland van de Maat Groep in Alblasserdam, voorziet in de behoefte van chauffeurs om te overnachten met speciale en kostbare ladingen in hun vrachtwagen.

Lees ook: Eindelijk borden naar Truckparking Nieuwland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer