Ga naar hoofdinhoud

Eerste Volvo FE Hybrid voor St. van den Brink

St. van den Brink uit Ermelo heeft deze week de eerste Volvo FE Hybrid in ontvangst genomen. Het voertuig werd afgeleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks. De hybride wordt ingezet in de gemeente Utrecht voor het bevoorraden van klanten van Sligro, een groothandel voor de horeca. St. van den Brink heeft in Sligro een goede partner gevonden om de eerste hybride in te zetten.

Volvo FE Hybrid voor St. van den BrinkSligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven, die zich direct en indirect richten op de Nederlandse markt van de etende mens. Met een grote hoeveelheid klanten van Sligro in de binnenstad van Utrecht kan de hybride goed ingezet en gemeten worden.

St. van den Brink maakt samen met acht andere Nederlandse bedrijven onderdeel uit van het Volvo Hybride Consortium. Alex van den Brink, directeur van St. van den Brink is erg blij om als een van de eerste deelnemers met de truck te gaan rijden: “Wij willen altijd voorop lopen met name op het gebied van zorg voor het milieu. Wij hebben ons ten doel gesteld een CO2-besparing te realiseren van 20 procent tegen 2012. Bovendien is Volvo de eerste met een zware hybride truck van 27 ton. Deze truck is ideaal voor het werk waarvoor wij hem inzetten.”

Mark Degenkamp, adviseur Mobiliteitsbeleid bij het programma Goederenvervoer van de gemeente Utrecht is verheugd dat Utrecht proeftuin is voor het experiment van het hybride transportvoertuig. ‘Het is een mooi voorbeeld van schoner, stiller en efficiënt goederenvervoer in de (binnen)stad.’ De gemeente juicht deze innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit door de transportsector toe. Degenkamp: ‘We zijn benieuwd naar de resultaten van dit experiment en de ervaringen van leverancier Sligro en de Utrechtse horeca.’ Utrecht stimuleert het elektrisch rijden en heeft onlangs net als St. van den Brink de Lean and Green Award ontvangen.

Chauffeurs van St. van den Brink hebben onlangs een uitgebreide rij-instructie gehad voor het rijden met de Hybride. Deze training moet bijdragen aan een optimale score in CO2-reductie, brandstofbesparing en veiligheid. Aan de hand van de Dynafleet boardcomputer wordt het brandstofverbruik gemeten en kan tal van data geregistreerd worden die vervolgens online geraadpleegd en geanalyseerd wordt.

“Onze chauffeurs kijken er naar uit om met de hybride te gaan rijden. De truck is niet alleen zuinig en schoon, maar ook heel stil en comfortabel. Wij hebben er alle vertrouwen in zeer goede resultaten te kunnen neerzetten met dit voertuig en sluiten zeker niet uit dat er in de toekomst meer hybriden worden aangeschaft”, besluit Alex van den Brink. Het is voor het transportbedrijf overigens de eerste Volvo in de vloot. St. van den Brink rijdt voor het overgrote deel van de vloot met DAF. Bij oriëntatie op een bruikbare hybride kwam men echter uiteindelijk bij Volvo uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer