Ga naar hoofdinhoud

Estse truckers kamperen langs A12

De spanning stijgt voor twaalf truckers uit Estland die sinds vorige week zich ophouden op een parkeerplaats langs de A12. De truckers vechten een loonconflict uit met hun werkgever, maar die is de staking nu zat en dreigt nieuwe chauffeurs langs te sturen om de trucks op te halen.

Estland truckers staken langs A12 (videostill)Stakingsleider Igor Kochitov zegt dat diverse chauffeurs al bedreigingen hebben ontvangen op hun mobiele telefoons.”Er zijn aanwijzingen dat twaalf andere chauffeurs onze trucks komen weghalen”, aldus Kochitov woensdagavond.

De chauffeurs vechten vanaf de parkeerplaats bij De Meern een loonconflict uit met hun bazen in Estland. De mannen zeggen tienduizenden euro’s tegoed te hebben van hun werkgever. Die werkgever ontkent dat en wil niet betalen, liet hij de afgelopen dagen meermalen per sms weten.

Om die reden weigeren de mannen met hun wagens terug te rijden naar Estland. Per sms is het twaalftal dinsdag ontslagen en gemaand per man een bedrag van 130.000 euro te betalen voor illegaal gebruik van de vrachtwagens.

Transportbedrijf C. van Heezik, waarvoor de truckers in Europa de afgelopen maanden menig ritje reden, toonde zich een barmhartige Samaritaan en gaf de Esten 100 euro de man.
Bevriende truckers, die over het conflict hadden gehoord, brachten eten en koffie. 
De manager van het bij de parkeerplaats gelegen wegrestaurant heeft Kochitov en consorten verzocht elders een toevluchtsoord te zoeken. De Esten zullen daarom op korte termijn verkassen naar een andere plek en hun actie voorzetten.

RTV Utrecht maakte een reportage over de staken Esten.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer