Ga naar hoofdinhoud

EU-verkoop bedrijfsauto’s 38,9 procent lager

De verkoop van nieuwe bedrijfsvoertuigen in de landen van de Europese Unie lag in februari 38,9 procent lager dan een jaar eerder. Dat heeft de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA woensdag bekendgemaakt. Het is de sterkste verkoopdaling ooit.

truckverkoop_overhandiging sleutelsIn alle landen en alle voertuigcategorieën was sprake van een afname. De scherpste daling deed zich voor in de categorie zware trucks (boven de 16 ton). Daarvan werden er 46,4 procent minder geregistreerd. Bij bedrijfsauto’s boven de 3,5 ton lag de verkoop 43,7 procent lager.

Er werden 38,1 procent minder nieuwe lichte bedrijfsauto’s (tot 3,5 ton) geregistreerd en 20 procent minder bussen en touringcars. Alleen in die laatste categorie was in een paar landen nog sprake van enige groei.

In Nederland nam de totale verkoop iets minder scherp af dan gemiddeld: 35,5 procent. De sterkste daling deed zich voor in Ierland (82,7 procent) en de Baltische staten. In IJsland, dat geen lid is van de EU maar wel is aangesloten bij de Europese vrijhandelsorganisatie EFTA, bedroeg de daling 86,3 procent.

Bekijk hieronder in het PDF document de complete rapportage

 EU bedrijfsautoverkoop 0209.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer