Ga naar hoofdinhoud

Europese truckverkoop blijft kwakkelen

Het gaat nog steeds niet goed met de verkoop van vrachtwagens in Europa. In mei van dit jaar werden 49,6 procent minder zware trucks, dus boven de zestien ton, verkocht dan in mei 2008. Dit laat de autofabrikantenorganisatie ACEA weten.

truckverkoop_overhandiging sleutelsIn totaal kwamen er 13 432 nieuwe zware trucks op de weg. De daling viel nog mee in Frankrijk (38,8 procent) en Duitsland (39,9 procent). In het Verenigd Koninkrijk werden 51,7 procent minder trucks verkocht, en in Spanje, dat hard geraakt is door de crisis werden 79,5 procent minder nieuwe vrachtwagens verkocht.

Maar vooral in de Oost-Europese landen daalden de verkopen sterk. Bij de lichte trucks, tussen 3,5 ton en zestien ton, is een vergelijkbaar beeld.

In totaal werden er in Europa in mei 138830 nieuwe bedrijfsvoertuigen verkocht, een daling van 39 procent ten opzichte van mei vorig jaar. Over de afgelopen vijf maanden van 2009 gemeten was de gemiddelde daling 37,6 procent. Alle Europese landen en alle voertuigcategorieën worden getroffen door de teruggang. Al dertien maanden lang laten de bedrijfsautoverkopen dalende cijfers zien.

Bron: ACEA & Truckstar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer