Ga naar hoofdinhoud

EVO: “Truckverbod bij extreem weer slecht idee”

Patrick Potgraven had gelijk: niet lang nadat hij opperde trucks van de Nederlandse wegen te weren bij extreem slecht weer en dat de transportbranche daar wel tegen zou zijn, springt EVO overeind. In een verklaring laat EVO weten en het ‘geen goed idee’ te vinden om vrachtwagens van de weg te halen bij extreme weersomstandigheden. Wegen moeten volgens de verladersorganisatie juist toegankelijk blijven voor het vrachtverkeer.

Winters weer hindert vrachtwagens“Ook bij extreem weer wil de consument immers graag spullen in de supermarkt hebben liggen of bijvoorbeeld een bestelde wasmachine thuis bezorgd krijgen. Bovendien is wat de Verkeersinformatiedienst bepleit allang geregeld. Risico’s worden namelijk met de bestaande regelgeving al weggenomen. Zo mogen bij mist vrachtauto’s met gevaarlijke stoffen en LZV’s de weg niet op. Daarnaast blijven weersverwachtingen erg lastig te voorspellen. Door hier aparte regelgeving voor op te leggen, legt men onnodig het transport binnen Nederland stil.”

Ook is EVO van mening dat de chauffeurs in ons land buitengewoon goed zijn opgeleid. “Zij kunnen heel goed zelf de inschatting maken wanneer wel en wanneer niet veilig gereden kan worden. Als het zicht onvoldoende is, is het bovendien ook in hun eigenbelang om een pauze in te gelasten. Alle weggebruikers vormen samen het verkeer. Het is bij extreme omstandigheden daarom vooral belangrijk dat weggebruikers rekening met elkaar houden. Afstand houden en goed opletten levert dan ook meer resultaat op dan een algeheel rijverbod”, aldus de verzamelde verladers.

Lees ook: “Trucks van de weg weren bij extreem weer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer