Ga naar hoofdinhoud

Forse winsten bij truckfabrikanten

Zowel Iveco, Volvo als Scania boekten de eerste drie kwartalen van 2010 uitstekende resultaten. Vooral de afzet buiten Europa droeg daaraan bij.

IvecoIveco behaalde een omzetstijging van 15 procent en kwam uit op ruim twee miljard euro. Het aantal afleveringen steeg slechts licht en kwam uit op 30.500 eenheden. Men zit echter nog niet op het niveau van voor de crisis. Iveco schreef trouwens als enige truckfabrikant ook vorig jaar geen rode cijfers.  Ook goed ging het bij de divisie landbouw- en bouwmachines Case New Holland waarmee Iveco straks Fiat Industrial zal gaan vormen. Bij CNH steeg de omzet met bijna een derde tot drie miljard euro. De grootste omzetstijgingen boekte men in  noord en zuid Amerika en in de rest van de wereld. Europa was stabiel.

Hoge winsten bij Zweedse merken

Bij Volvo Trucks werd in het derde kwartaal een operationele winst  geboekt van 528 miljoen euro. In het zelfde kwartaal vorig jaar was er nog een verlies van 356 miljoen euro. Volvo deed vooral goede zaken in de groei-economieën zoals Latijns Amerika, India, China en Rusland. Ook Scania verwacht over het derde kwartaal van dit jaar een goed resultaat. Het bedrijf spreekt van een ‘explosieve groei van de afzet’ in met name Brazilië. Wel maakt men zich zorgen over 2011 als een aantal stimuleringsregelingen van de Braziliaanse overheid  ten einde komt.  Scania maakt op 25 oktober zijn resultaten bekend. Zweedse analisten verwachten dat het bedrijf in het derde kwartaal van 2010 rond de 313 miljoen euro winst zal maken. Ook over heel 2010 wordt een goed resultaat verwacht

Duitsland

Ook met de Duitse bedrijfsauto industrie gaat het goed. Over de situatie MAN en Scania is nog steeds niet veel duidelijkheid. Het laatste bericht is dat men aan een ‘drie zuilen’ constructie denkt. In de eerste zuil bundelt men de personenauto’s (VW, Skoda en  Seat) plus de lichte bedrijfswagens van VW.  In de twee zuil komen  Scania  en MAN terwijl de derde zuil zou gaan bestaan uit de luxe merken Audi, Porsche , Bentley, Bugatti en Lamborghini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer