Foto's: Bekroonde Iveco Strator nu in Ferrari-jasje • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Bekroonde Iveco Strator nu in Ferrari-jasje

De Iveco Powerstar, in Nederland bekend als Strator, heeft tijdens een recente bijeenkomst van de voornaamste vakjournalisten in Australië de Technology and Innovation Award 2010 in de wacht gesleept. Deze prestigieuze onderscheiding is volgens Iveco het equivalent van de “Truck of the Year” titel voor trucks in Europa.

Iveco Strator FerrariJaarlijks wordt deze door Power Torque Australia uitgereikt aan de truckfabrikant die een belangrijke bijdrage levert aan innovatie op het gebied van comfort, veiligheid en vooruitstrevende technologische componenten.

De Powerstar ISX wordt door de vakjury geprezen vanwege het hoge technologisch niveau van de aandrijflijn, het rijderscomfort en de veiligheid van het voertuigconcept. De Powerstar wordt gebouwd in de Iveco fabriek te Dandenong, een aantal kilometers buiten Melbourne. De vernieuwde Powerstar werd onlangs in Sydney gelanceerd, en maakt voor een groot gedeelte gebruik van de beste Europese componenten uit de truckindustrie.  

De Europese versie van de Powerstar, op ons continent geassembleerd door de Charles Feijts Groep, is hier beter bekend als Iveco Strator. Van de Strator zijn inmiddels 20 stuks operationeel op de internationale wegen. Ook deze “neuzen” worden door de zeer gevarieerde gebruikersgroep geprezen voor wat betreft uitstraling comfort, trekkracht en brandstofverbruik. Onlangs werd een ‘Scuderia Edition’ van de Strator uitgebracht,  in de stijl van het, tot de Fiat-Iveco familie behorende, Ferrari F1 team is gebracht.

De Charles Feijts Groep verwacht met enkele Strators aanwezig te zijn op de komende IAA in Hannover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer