Foto’s: BMC gaat goed van start in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: BMC gaat goed van start in Nederland

Het Turkse truckmerk BMC is een van de publiekslievelingen op de beurs Transport Compleet, die ook vandaag nog tot 22.00 uur te bezoeken is in de Evenementenhal Gorinchem. De eerste paar BMC’s werden live op de beursvloer verkocht.

BMC staat voor British Motor Corporation, maar heeft al heel lang een Turkse tak, al is het eigendom tegenwoordig in handen van investeerders vanuit de hele wereld. De trucks worden nog wel geproduceerd in het Turkse Izmir. Nederland is het eerste land waar BMC in West-Europa voet aan de grond zet, al zullen andere landen snel volgen, verwacht Nuh Yesil, CEO van de Nederlandse importeur BMC Truck & Bus, gevestigd in Arnhem. De Nederlandse importeur is opgericht nadat BMC contact had gelegd met Mannes Dekker van Twente Trucks. “Samen proberen we nu de Nederlandse markt te veroveren”, aldus Yesil en Dekker. Daarvoor zijn natuurlijk wel partnerschappen nodig om onderhoud en onderdelendistributie te waarborgen. Daarvoor zijn de eerste contracten getekend en contacten gelegd.

v.l.n.r. Nuh Yesil (BMC), Sander Bredewout (WG), Mannes Dekker (BMC)

Wijlhuizen gaat voor BMC exclusief de opslag en distributie van originele BMC onderdelen verzorgen in Nederland en België. BMC heeft door de samenwerking met de marktleider in truck- en traileronderdelen in één klap een volledige dekking in beide landen en daarmee is een belangrijk vraagstuk van potentiële kopers beantwoord.

“Samen met het G-Truck netwerk voor groothandels in Nederland en onze Belgische dochter Beneparts zijn wij in staat om voor BMC een snelle onderdelenvoorziening neer te zetten”, zegt Sander Bredewout, adjunct–directeur van Wijlhuizen Group. “BMC heeft inmiddels al de eerste voertuigen op de Nederlandse weg en daarmee zal er snel vraag gaan ontstaan naar de bekende slijtagedelen en carrosseriedelen voor deze voertuigen.”

Op de beursvloer van Transport Compleet stonden drie BMC trucks klaar, alle van het type Tugra. Een 4×2 trekker, een 8×4 kipper en een 8×4 betonmixer. Dat is meteen een aardig portfolio en BMC kan de trucks ook direct leveren. Het uiterlijk van de Tugra is fraai gestileerd, de vrachtwagen heeft echt een eigen gezicht. In de cabine zien we een mix van modern en traditioneel. Modern is bijvoorbeeld het volledig digitale instrumentendisplay. Meer traditioneel zijn de wat harde materialen die gebruikt zijn voor dashboard en bekleding van deuren. De Tugra is geen top-end product. BMC kiest duidelijk voor een wat bescheidener positionering dan Ford Trucks, dat meteen als premiumbrand de Nederlandse markt wil bestormen.

Onder de cabine is gekozen voor vertrouwde techniek, met een FTP Cursor motor zoals we die kennen van Iveco en een ZF transmissie als aandrijflijn. Overige componenten zijn afkomstig van vertrouwde leveranciers als Wabco en Bosch. BMC deed ook al een beursaanbieding: 995 euro lease tarief per maand voor een Tugra trekker, op basis van een 60 maanden contract.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer